Vanaf 2021 bant de overheid van Dubai papier, in overeenstemming met de strategie die kroonprins sjeik Hamdam onthuld heeft. Die maatregel moet komaf maken met ongeveer een miljard papieren documenten die de overheid van Dubai nu elk jaar nodig heeft voor haar werking.

Dankzij de 'Dubai Paperless Strategy' zullen overheidsdiensten en hun klanten geen documenten meer moeten afprinten of voorleggen. Sjeik Hamdam omschrijft zijn strategie als "een andere etappe in de ontwikkeling van Dubai naar de volledige integratie van de intelligente technologie".

In het raam van die papierloze strategie worden de interne en externe processen van de overheidsinstellingen en -organen gedigitaliseerd. De strategie zal geleidelijk verscheidene technologische veranderingen invoeren, zoals de automatisering van de overheidsinstellingen, het gebruik van digitale identificatiemethoden, handtekeningen en certificaten, en de beveiliging van de gegevens via specifieke platforms. De veranderingen vergen ook aanpassingen van wettelijke verplichtingen, zoals die om fysiek aanwezig te zijn in rechtbanken, of om papieren documenten voor te leggen om een transactie rechtsgeldig te maken. De strategie om Dubai tot een papierloze gemeenschap om te turnen, steunt ook op een culturele pijler die "die de culturele barrières van individuen en instellingen wil overwinnen om papierloze transacties en procedures te promotoren".

Bronnen: arabianbusiness.com, gulfnews.com, emiratesnews247.com

Vanaf 2021 bant de overheid van Dubai papier, in overeenstemming met de strategie die kroonprins sjeik Hamdam onthuld heeft. Die maatregel moet komaf maken met ongeveer een miljard papieren documenten die de overheid van Dubai nu elk jaar nodig heeft voor haar werking.Dankzij de 'Dubai Paperless Strategy' zullen overheidsdiensten en hun klanten geen documenten meer moeten afprinten of voorleggen. Sjeik Hamdam omschrijft zijn strategie als "een andere etappe in de ontwikkeling van Dubai naar de volledige integratie van de intelligente technologie".In het raam van die papierloze strategie worden de interne en externe processen van de overheidsinstellingen en -organen gedigitaliseerd. De strategie zal geleidelijk verscheidene technologische veranderingen invoeren, zoals de automatisering van de overheidsinstellingen, het gebruik van digitale identificatiemethoden, handtekeningen en certificaten, en de beveiliging van de gegevens via specifieke platforms. De veranderingen vergen ook aanpassingen van wettelijke verplichtingen, zoals die om fysiek aanwezig te zijn in rechtbanken, of om papieren documenten voor te leggen om een transactie rechtsgeldig te maken. De strategie om Dubai tot een papierloze gemeenschap om te turnen, steunt ook op een culturele pijler die "die de culturele barrières van individuen en instellingen wil overwinnen om papierloze transacties en procedures te promotoren".Bronnen: arabianbusiness.com, gulfnews.com, emiratesnews247.com