De Italiaanse industrie is nu goed voor 3 miljard euro; de uitvoer neemt weer toe (+7,6%), de invoer neemt ook toe (+21,7%).

De Italiaanse industrie van druk- en conversiemachines kent een aanhoudende positieve trend. Volgens voorlopige gegevens van Acimga zijn de inkomsten in 2018 met 10% gestegen, na een reeds indrukwekkende stijging van 8,7% in 2017. De industrie van grafische, papier- en verwerkingsmachines is nu in totaal 3 miljard euro waard.

60% van de inkomsten wordt gegenereerd door export (1,84 miljard euro). Na een lichte daling (-0,3%) in 2017 wordt de exportstijging van 7,6% door de industrie gunstig ontvangen. De machines worden volgens Acimga overwegend geproduceerd door kleine en middelgrote Italiaanse bedrijven met topkennis. De binnenlandse verkoop kent ook een dubbelcijferige groei, waarbij Italiaanse fabrikanten voor 1,15 miljard euro aan goederen op de binnenlandse markt verkopen - een stijging van 14,2% ten opzichte van vorig jaar. Ook de invoer uit het buitenland groeit met een stijging van meer dan een vijfde van de totale waarde (+21,7%). De buitenlandse productie dekt iets meer dan een derde van de Italiaanse vraag, terwijl de overige twee derde door de binnenlandse industrie wordt gedekt.

"Dit zijn uitzonderlijke resultaten - zegt Acimga's president Aldo Peretti -. Het Industry 4.0-plan heeft zeker geholpen en een nieuwe impuls gegeven aan een toch al zeer levendige industrie. Binnenkort starten we met individuele plannen voor onze bedrijven om hen te begeleiden naar innovatie 4.0 met de steun van de SDA Bocconi School of Management."

De Italiaanse industrie is nu goed voor 3 miljard euro; de uitvoer neemt weer toe (+7,6%), de invoer neemt ook toe (+21,7%).De Italiaanse industrie van druk- en conversiemachines kent een aanhoudende positieve trend. Volgens voorlopige gegevens van Acimga zijn de inkomsten in 2018 met 10% gestegen, na een reeds indrukwekkende stijging van 8,7% in 2017. De industrie van grafische, papier- en verwerkingsmachines is nu in totaal 3 miljard euro waard. 60% van de inkomsten wordt gegenereerd door export (1,84 miljard euro). Na een lichte daling (-0,3%) in 2017 wordt de exportstijging van 7,6% door de industrie gunstig ontvangen. De machines worden volgens Acimga overwegend geproduceerd door kleine en middelgrote Italiaanse bedrijven met topkennis. De binnenlandse verkoop kent ook een dubbelcijferige groei, waarbij Italiaanse fabrikanten voor 1,15 miljard euro aan goederen op de binnenlandse markt verkopen - een stijging van 14,2% ten opzichte van vorig jaar. Ook de invoer uit het buitenland groeit met een stijging van meer dan een vijfde van de totale waarde (+21,7%). De buitenlandse productie dekt iets meer dan een derde van de Italiaanse vraag, terwijl de overige twee derde door de binnenlandse industrie wordt gedekt."Dit zijn uitzonderlijke resultaten - zegt Acimga's president Aldo Peretti -. Het Industry 4.0-plan heeft zeker geholpen en een nieuwe impuls gegeven aan een toch al zeer levendige industrie. Binnenkort starten we met individuele plannen voor onze bedrijven om hen te begeleiden naar innovatie 4.0 met de steun van de SDA Bocconi School of Management."