De Greener Packaging Awards worden tweejaarlijks uitgereikt door Fostplus en VAL-I-PAC, de twee organisaties die er in ons land voor instaan dat bedrijven hun verpakkingsafval zo nuttig mogelijk toepassen. Met de award belonen ze ondernemingen die met innovatieve maatregelen de milieu-impact van hun verpakkingen verkleinen. Het groot aantal kandidaten van dit jaar bewijst de aandacht voor het thema. VPK werd samen met partner Colruyt gelauwerd binnen de categorie grote bedrijven, herkomst van de materialen.

De Belgische retailer en de verpakkingsgroep ontwikkelden samen de Ecobox. Deze duurzame transportverpakking wordt geproduceerd uit 100% gerecycleerd papier en karton. En daarmee sluiten beide bedrijven de materialencirkel, want VPK recycleert ook het gebruikte karton van Colruyt. Wat de winkel verlaat als een gesorteerde afvalstroom, wordt dus opnieuw geleverd als duurzaam verpakkingsalternatief voor Colruyts klanten. Na een zeven- à achttal keer kan de plooidoos het huishoudelijk papier en karton verzamelen en opnieuw gerecycleerd worden.

Zo wordt er toegevoegde waarde gecreëerd voor alle stakeholders en op elk moment van de gebruikscyclus. Het partnerproject is daarmee een mooie illustratie van een circulair economische business case. De circulaire economie wordt door Europese experten aangeduid als een hefboom voor economische groei, een visie die ook in België aan terrein wint.

Eerste EFTA Benelux Flexo Awards gaan naar VPK Packaging Group

In Antwerpen werd voor het eerst de EFTA Benelux Flexo Awards uitgereikt. In zeven categorieën dongen flexodrukkers uit België en Nederland mee naar één van deze awards. De winnaars van deze editie zijn automatisch genomineerd voor de Europese Flexo Award competitie die FTA Europe in 2016 organiseert.

Binnen de categorie golfkarton mocht VPK zowel brons, zilver als goud in ontvangst nemen. Een uitzonderlijke prestatie, beoordeeld door een overtuigde jury van experten die een zestigtal inzendingen moest beoordelen zonder kennis van de betreffende bedrijven.

De erkenning voor uitmuntendheid in flexodrukken kwam slechts enkele uren na het ontvangen van de Greener Packaging award. Twee belangrijke erkenningen waarvoor VPK erg dankbaar is. "Dit is het werk van velen ", aldus Jan Willaert, hoofd van de Belgische golfkartondivisie. "Dergelijke awards ontvang je niet door de inzet van enkelen, wel door het engagement van allen. Een pluim voor het werk van al onze medewerkers dus!"

De Greener Packaging Awards worden tweejaarlijks uitgereikt door Fostplus en VAL-I-PAC, de twee organisaties die er in ons land voor instaan dat bedrijven hun verpakkingsafval zo nuttig mogelijk toepassen. Met de award belonen ze ondernemingen die met innovatieve maatregelen de milieu-impact van hun verpakkingen verkleinen. Het groot aantal kandidaten van dit jaar bewijst de aandacht voor het thema. VPK werd samen met partner Colruyt gelauwerd binnen de categorie grote bedrijven, herkomst van de materialen.De Belgische retailer en de verpakkingsgroep ontwikkelden samen de Ecobox. Deze duurzame transportverpakking wordt geproduceerd uit 100% gerecycleerd papier en karton. En daarmee sluiten beide bedrijven de materialencirkel, want VPK recycleert ook het gebruikte karton van Colruyt. Wat de winkel verlaat als een gesorteerde afvalstroom, wordt dus opnieuw geleverd als duurzaam verpakkingsalternatief voor Colruyts klanten. Na een zeven- à achttal keer kan de plooidoos het huishoudelijk papier en karton verzamelen en opnieuw gerecycleerd worden.Zo wordt er toegevoegde waarde gecreëerd voor alle stakeholders en op elk moment van de gebruikscyclus. Het partnerproject is daarmee een mooie illustratie van een circulair economische business case. De circulaire economie wordt door Europese experten aangeduid als een hefboom voor economische groei, een visie die ook in België aan terrein wint.Eerste EFTA Benelux Flexo Awards gaan naar VPK Packaging GroupIn Antwerpen werd voor het eerst de EFTA Benelux Flexo Awards uitgereikt. In zeven categorieën dongen flexodrukkers uit België en Nederland mee naar één van deze awards. De winnaars van deze editie zijn automatisch genomineerd voor de Europese Flexo Award competitie die FTA Europe in 2016 organiseert.Binnen de categorie golfkarton mocht VPK zowel brons, zilver als goud in ontvangst nemen. Een uitzonderlijke prestatie, beoordeeld door een overtuigde jury van experten die een zestigtal inzendingen moest beoordelen zonder kennis van de betreffende bedrijven. De erkenning voor uitmuntendheid in flexodrukken kwam slechts enkele uren na het ontvangen van de Greener Packaging award. Twee belangrijke erkenningen waarvoor VPK erg dankbaar is. "Dit is het werk van velen ", aldus Jan Willaert, hoofd van de Belgische golfkartondivisie. "Dergelijke awards ontvang je niet door de inzet van enkelen, wel door het engagement van allen. Een pluim voor het werk van al onze medewerkers dus!"