De aanstelling is geen verrassing. Tom Du Caju stond al aan het hoofd van Du Caju Printing en zijn aanstelling als CEO van DUCAJU GROUP is een logische volgende stap in het fusieverhaal van de drie karton- en verpakkingspecialisten. Geert Casselman, voor de fusie CEO van BDMO, neemt de rol van financieel directeur voor zijn rekening. Mieke en Jan Hellyn van het gelijknamige Wielsbeekse familiebedrijf zijn aandeelhouders en bestuurders, maar nemen geen directiefunctie op. In 2018 beslisten Du Caju Printing (Erpe-Mere), BDMO (Meulebeke) en Hellyn (Wielsbeke) de krachten te bundelen en samen de toekomst tegemoet te treden. DUCAJU GROUP is goed voor een jaaromzet van bijna 30 miljoen euro en stelt op de drie oorspronkelijke locaties 175 mensen tewerk.

Overgangsfase

De respectievelijke zaakvoerders van de (familie)bedrijven gunden zichzelf, hun medewerkers en hun klanten een overgangsfase van vier jaar om helemaal in de nieuwe, overkoepelende identiteit te integreren. "Idee was om de kennis, geschiedenis en technische knowhow van de drie oorspronkelijke bedrijven nog een tijd te laten bestaan. De aanstelling van een CEO en een CFO voor de groep is een logische stap, nadat we bijvoorbeeld ook al met een gemeenschappelijk logo en een nieuwe huisstijl kwamen. Het maakt allemaal deel uit van het proces, waarin we niks forceren maar telkens verder evolueren in de richting van één gemeenschappelijke identiteit", aldus de nieuwe CEO.

De communicatie rond de aanstelling van Tom Du Caju en Geert Casselman gebeurde intern al in augustus. Aansluitend volgde ook de aankondiging dat DUCAJU GROUP in de loop van 2021 een nieuw gebouw betrekt op industrieterrein Haandeput in Meulebeke. De werken - op een steenworp van de huidige BDMO-vestiging - zijn ondertussen gestart. De afdeling in Erpe-Mere nam eerder dit jaar al een nieuw kantoorgebouw met belevingsruimte in gebruik.

De aanstelling is geen verrassing. Tom Du Caju stond al aan het hoofd van Du Caju Printing en zijn aanstelling als CEO van DUCAJU GROUP is een logische volgende stap in het fusieverhaal van de drie karton- en verpakkingspecialisten. Geert Casselman, voor de fusie CEO van BDMO, neemt de rol van financieel directeur voor zijn rekening. Mieke en Jan Hellyn van het gelijknamige Wielsbeekse familiebedrijf zijn aandeelhouders en bestuurders, maar nemen geen directiefunctie op. In 2018 beslisten Du Caju Printing (Erpe-Mere), BDMO (Meulebeke) en Hellyn (Wielsbeke) de krachten te bundelen en samen de toekomst tegemoet te treden. DUCAJU GROUP is goed voor een jaaromzet van bijna 30 miljoen euro en stelt op de drie oorspronkelijke locaties 175 mensen tewerk.OvergangsfaseDe respectievelijke zaakvoerders van de (familie)bedrijven gunden zichzelf, hun medewerkers en hun klanten een overgangsfase van vier jaar om helemaal in de nieuwe, overkoepelende identiteit te integreren. "Idee was om de kennis, geschiedenis en technische knowhow van de drie oorspronkelijke bedrijven nog een tijd te laten bestaan. De aanstelling van een CEO en een CFO voor de groep is een logische stap, nadat we bijvoorbeeld ook al met een gemeenschappelijk logo en een nieuwe huisstijl kwamen. Het maakt allemaal deel uit van het proces, waarin we niks forceren maar telkens verder evolueren in de richting van één gemeenschappelijke identiteit", aldus de nieuwe CEO.De communicatie rond de aanstelling van Tom Du Caju en Geert Casselman gebeurde intern al in augustus. Aansluitend volgde ook de aankondiging dat DUCAJU GROUP in de loop van 2021 een nieuw gebouw betrekt op industrieterrein Haandeput in Meulebeke. De werken - op een steenworp van de huidige BDMO-vestiging - zijn ondertussen gestart. De afdeling in Erpe-Mere nam eerder dit jaar al een nieuw kantoorgebouw met belevingsruimte in gebruik.