"Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO-2-uitstoot van 10.000 auto's of 364.000 vluchten van München naar Berlijn", stelt bvdm trots. Drukkerijen kunnen met de door bvdm ontwikkelde CO-2-calculator de uitstoot van elke drukopdracht berekenen en deze compenseren door certificaten in duurzame projecten aan te schaffen. Het drukwerk mag dan "CO {-2} -kompensiert" worden genoemd.

In België werd eind 2011 de ClimaCalc CO-2-calculator gelanceerd door Febelgra, die werd ontwikkeld in samenwerking met sectororganisaties in Nederland, Denemarken, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Finland.

"Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO-2-uitstoot van 10.000 auto's of 364.000 vluchten van München naar Berlijn", stelt bvdm trots. Drukkerijen kunnen met de door bvdm ontwikkelde CO-2-calculator de uitstoot van elke drukopdracht berekenen en deze compenseren door certificaten in duurzame projecten aan te schaffen. Het drukwerk mag dan "CO {-2} -kompensiert" worden genoemd. In België werd eind 2011 de ClimaCalc CO-2-calculator gelanceerd door Febelgra, die werd ontwikkeld in samenwerking met sectororganisaties in Nederland, Denemarken, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Finland.