Mayer-Kuvert-Network sloot eind juni drukkerij De Vroede Enveloppen in Nijlen. De Belgische vestiging telde nog een twintigtal werknemers. De Duitse groep, met een dertigtal vestigingen in zestien Europese landen, wijst onder andere naar de aanhoudend moeilijke en dalende marktomstandigheden in de enveloppensector voor de sluiting.

In slechte papieren

De Vroede Enveloppen werd in 1996 opgericht en was gespecialiseerd in de productie en het bedrukken van enveloppen. Sinds 2012 was het bedrijf een onderdeel van de Mayer Group, met hoofdkantoor in Heilbronn. Mayer heeft in Europa ongeveer 1700 mensen in dienst.

De Belgische vestiging zat al jaren in slechte papieren. In 2016 boekte het bedrijf nog een omzet van 4,8 miljoen euro en een winst van 1,67 miljoen euro. Sinds 2017 daalde de omzet elk jaar en doken de cashflow en het bedrijfsresultaat jaar na jaar in het rood. De meest recent beschikbare cijfers zijn die voor het boekjaar 2020: goed voor een omzet van 3,46 miljoen euro en een verlies van 377.000 euro. Het overgedragen verlies bedraagt ondertussen zo'n 1,2 miljoen euro.

Mayer-Kuvert-Network sloot eind juni drukkerij De Vroede Enveloppen in Nijlen. De Belgische vestiging telde nog een twintigtal werknemers. De Duitse groep, met een dertigtal vestigingen in zestien Europese landen, wijst onder andere naar de aanhoudend moeilijke en dalende marktomstandigheden in de enveloppensector voor de sluiting.De Vroede Enveloppen werd in 1996 opgericht en was gespecialiseerd in de productie en het bedrukken van enveloppen. Sinds 2012 was het bedrijf een onderdeel van de Mayer Group, met hoofdkantoor in Heilbronn. Mayer heeft in Europa ongeveer 1700 mensen in dienst.De Belgische vestiging zat al jaren in slechte papieren. In 2016 boekte het bedrijf nog een omzet van 4,8 miljoen euro en een winst van 1,67 miljoen euro. Sinds 2017 daalde de omzet elk jaar en doken de cashflow en het bedrijfsresultaat jaar na jaar in het rood. De meest recent beschikbare cijfers zijn die voor het boekjaar 2020: goed voor een omzet van 3,46 miljoen euro en een verlies van 377.000 euro. Het overgedragen verlies bedraagt ondertussen zo'n 1,2 miljoen euro.