De P5 350 HS PACK combineert de veelzijdigheid van een P5 hybride systeem met de mogelijkheid om te printen op een breed scala aan materialen die worden gebruikt in de POP/POS- en retailmarkten.

Printkoppen en substraten

De P5 PACK-serie is volgens Durst uitgerust met alle functies die een efficiënte printproductie van golfkartonnen platen mogelijk maken. Een innovatief materiaalgeleidingssysteem en drukrollen zorgen voor vereenvoudiging van de productie. Geautomatiseerde golfkartonrandhouders voorkomen botsingen tussen de printkoppen en de substraten. De breedte en hoogte worden automatisch ingesteld door het mediakanaal in de software te selecteren, wat de insteltijd verkort.

"Bovendien verhoogt een krachtig vacuümsysteem de zuigkracht op de printband met maximaal 40 procent in vergelijking met conventionele systemen. Dit betekent dat zelfs zware en vervormde golfkartonnen platen kunnen worden gladgestreken en schoon kunnen worden bedrukt", duidt de fabrikant.

De P5 PACK-serie omvat de sensorgestuurde Multitrack 6-functie. Beheerd door zes onafhankelijke printwachtrijen, maakt dit het mogelijk om tot zes golfkartonnen platen parallel te bedrukken door handmatige invoer.

Diverse niveaus van automatisering

Om het productiepotentieel van het printsysteem te maximaliseren, kan de P5 PACK-serie, net als alle P5-systemen, worden uitgerust met de Durst Workflow RIP/Color Management en Analytics-software. In deze context kan de P5 350 HS PACK worden gecombineerd met de Durst Automat MT. Met deze nieuwe oplossing voor het automatisch toevoeren en stapelen van platen kunnen tot vier banen parallel worden verwerkt. De multibaanbediening van de Automat MT werkt samen met de Multitrack 6-functie van de P5 350 HS PACK. Fijn afgestemde bewegingen van de zuigelementen in combinatie met een versterkte blaas- en borstelbalk zorgen voor een schone en snelle scheiding van de media, zelfs bij moeilijke synthetische platen en dunne substraten.

Een continue en stabiele productie wordt gegarandeerd door pneumatisch gestuurde kleppen die voorkomen dat materialen tijdens het laden en lossen wegglijden. Het hele drukproces wordt continu bewaakt door camera's. De invoer- en aflevertafels zijn ook verder ontwikkeld om een soepel transport van de platen te garanderen. "Met de Automat MT kunnen we verschillende niveaus van automatisering in kaart brengen, variërend van 3/4 tot volledige automatisering", stelt Christian Harder, vice president Sales bij Durst Group.

Voor de P5 PACK-serie introduceert Durst ook een nieuwe inktset die is afgestemd op de eisen van display- en verpakkingsdrukwerk. De LUVERA LED-inkt kenmerkt zich door een lage geur en hoge slijtvastheid. De LUVERA-inkten zijn ook IKEA- en IOT-Mat-compatibel.

De P5 350 HS PACK combineert de veelzijdigheid van een P5 hybride systeem met de mogelijkheid om te printen op een breed scala aan materialen die worden gebruikt in de POP/POS- en retailmarkten.De P5 PACK-serie is volgens Durst uitgerust met alle functies die een efficiënte printproductie van golfkartonnen platen mogelijk maken. Een innovatief materiaalgeleidingssysteem en drukrollen zorgen voor vereenvoudiging van de productie. Geautomatiseerde golfkartonrandhouders voorkomen botsingen tussen de printkoppen en de substraten. De breedte en hoogte worden automatisch ingesteld door het mediakanaal in de software te selecteren, wat de insteltijd verkort."Bovendien verhoogt een krachtig vacuümsysteem de zuigkracht op de printband met maximaal 40 procent in vergelijking met conventionele systemen. Dit betekent dat zelfs zware en vervormde golfkartonnen platen kunnen worden gladgestreken en schoon kunnen worden bedrukt", duidt de fabrikant.De P5 PACK-serie omvat de sensorgestuurde Multitrack 6-functie. Beheerd door zes onafhankelijke printwachtrijen, maakt dit het mogelijk om tot zes golfkartonnen platen parallel te bedrukken door handmatige invoer.Om het productiepotentieel van het printsysteem te maximaliseren, kan de P5 PACK-serie, net als alle P5-systemen, worden uitgerust met de Durst Workflow RIP/Color Management en Analytics-software. In deze context kan de P5 350 HS PACK worden gecombineerd met de Durst Automat MT. Met deze nieuwe oplossing voor het automatisch toevoeren en stapelen van platen kunnen tot vier banen parallel worden verwerkt. De multibaanbediening van de Automat MT werkt samen met de Multitrack 6-functie van de P5 350 HS PACK. Fijn afgestemde bewegingen van de zuigelementen in combinatie met een versterkte blaas- en borstelbalk zorgen voor een schone en snelle scheiding van de media, zelfs bij moeilijke synthetische platen en dunne substraten.Een continue en stabiele productie wordt gegarandeerd door pneumatisch gestuurde kleppen die voorkomen dat materialen tijdens het laden en lossen wegglijden. Het hele drukproces wordt continu bewaakt door camera's. De invoer- en aflevertafels zijn ook verder ontwikkeld om een soepel transport van de platen te garanderen. "Met de Automat MT kunnen we verschillende niveaus van automatisering in kaart brengen, variërend van 3/4 tot volledige automatisering", stelt Christian Harder, vice president Sales bij Durst Group.Voor de P5 PACK-serie introduceert Durst ook een nieuwe inktset die is afgestemd op de eisen van display- en verpakkingsdrukwerk. De LUVERA LED-inkt kenmerkt zich door een lage geur en hoge slijtvastheid. De LUVERA-inkten zijn ook IKEA- en IOT-Mat-compatibel.