Als 'Artist in Residence' kan de Zuid-Tiroolse kunstenaar Klaus Pobitzer zich laten inspireren door het hoofdkantoor van Durst Group in het Italiaanse Brixen om artistieke werken te creëren binnen en buiten de locatie. De installatie 'Inside-Out' is gericht op de medewerkers van Durst. De kunstenaar laat in grootformaat individuele en groepsportretten zien evenals technische details van de printmachines die er geproduceerd worden. Na de tentoonstelling zullen de honderden vierkante meters installaties aan de gevel van het hoofdkantoor worden verwerkt tot gerecycleerde tassen en geveild als unieke stukken voor een goed doel.

Medewerkers en technologie

"Het Durst hoofdkantoor is een iconisch en futuristisch gebouw en getuigt van het belang van het bedrijf in digitale printtechnologie", zegt Klaus Pobitzer. "Maar bijna niemand in de regio weet eigenlijk wat er achter de 'wereldleider in technologieproductie' schuilgaat. 'Inside-Out' onthult het geheim en brengt de grootste troeven van het bedrijf, zijn medewerkers en technologie, naar buiten."

Durst Group is van plan om de samenwerking met de kunstenaar voort te zetten op haar locatie in Lienz. De Oostenrijkse tak van Durst viert dit jaar haar 25-jarig jubileum.

Na de tentoonstelling worden de gevelinstallaties verwerkt tot gerecycleerde tassen.

Klaus Pobitzer studeerde van 1995 tot 2000 onder Gunther Damisch en Michelangelo Pistoletto aan de Academie voor Schone Kunsten in Wenen. Hij werd bekend bij een breed publiek door projecten op het gebied van de stedelijke openbare ruimte, waaronder in Palermo, Wroc?aw (Polen), Sorrento (bij Napels), Innsbruck, Milaan, Balaklava (Krim/Oekraïne) en Busan (Korea), evenals door zijn tentoonstellingen in Gent, New York, Sapporo, Mexico-Stad en Wenen. Zijn kunst is gebaseerd op digitale tekeningen van voornamelijk levensgrote portretten of groepsfoto's, die worden vergroot tot een hoogte van 30 meter voor de installaties.

Als 'Artist in Residence' kan de Zuid-Tiroolse kunstenaar Klaus Pobitzer zich laten inspireren door het hoofdkantoor van Durst Group in het Italiaanse Brixen om artistieke werken te creëren binnen en buiten de locatie. De installatie 'Inside-Out' is gericht op de medewerkers van Durst. De kunstenaar laat in grootformaat individuele en groepsportretten zien evenals technische details van de printmachines die er geproduceerd worden. Na de tentoonstelling zullen de honderden vierkante meters installaties aan de gevel van het hoofdkantoor worden verwerkt tot gerecycleerde tassen en geveild als unieke stukken voor een goed doel."Het Durst hoofdkantoor is een iconisch en futuristisch gebouw en getuigt van het belang van het bedrijf in digitale printtechnologie", zegt Klaus Pobitzer. "Maar bijna niemand in de regio weet eigenlijk wat er achter de 'wereldleider in technologieproductie' schuilgaat. 'Inside-Out' onthult het geheim en brengt de grootste troeven van het bedrijf, zijn medewerkers en technologie, naar buiten."Durst Group is van plan om de samenwerking met de kunstenaar voort te zetten op haar locatie in Lienz. De Oostenrijkse tak van Durst viert dit jaar haar 25-jarig jubileum.