"Geboren uit de noodzaak om onze Amerikaanse overname Vanguard Digital Systems een thuis in Europa te geven, werd het idee voor 'Durst Kraftwerk' geboren", zegt Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group.

Creatieve omgeving

De hal van 5300 vierkante meter wordt een creatieve omgeving voor de spin-offs en start-ups van het familiebedrijf. Op het moment van de opening waren reeds 35 mensen aan de slag in de incubator. "Op termijn zullen er meer dan honderd medewerkers onderzoeken, ontwikkelen, ontwerpen, optimaliseren en lesgeven - om de productieprocessen en -methoden van morgen vorm te geven", verwacht Gamper.

"Technicon Holding verenigt internationaal succesvolle bedrijven zoals Durst Group AG en Alupress AG onder haar paraplu", zegt Harald Oberrauch, eigenaar van Technicon Holding. "Tegelijkertijd fungeren we als incubator om nieuwe zakelijke ideeën te promoten die in de omgeving van onze bedrijven ontstaan. Vanuit een vogelperspectief kunnen we hindernissen sneller wegnemen, ontwikkelingsprocessen versnellen en teams verbinden. We streven naar een echt innovatiecentrum voor gespecialiseerde dienstverleners."

Christoph Gamper, CEO Durst Group en Harald Oberrauch, eigenaar van de Technicon Holding.

Met Vanguard Europe GmbH is 'Durst Kraftwerk' de thuisbasis van de Europese vestiging van het Amerikaanse bedrijf Vanguard Digital Printing Systems, dat Durst Group in 2020 heeft overgenomen. De fabrikant van digitale printsystemen produceert voor de Europese markt op deze locatie en heeft ook een eigen klantencentrum.

De incubator is ook de thuisbasis van de Durst Academy, een trainingscentrum voor de groep, met faciliteiten voor online en offline seminars en green-screen presentaties voor klanten en servicepartners wereldwijd.

Een gespecialiseerde dienstverlener is adddam GmbH, die hoogwaardige 3D/AM-printtechnologieën gebruikt om precisiecomponenten te vervaardigen uit metalen en kunststoffen. Een focus hier is gecertificeerde training en opleiding voor AM-ontwerp.

Ook D3-AM GmbH is actief op het gebied van additive manufacturing (3D). De Durst spin-off is gespecialiseerd in technisch keramiek. Deze hoogwaardige keramische componenten worden gebruikt in de automobiel-, elektronica-, energie-, lucht- en ruimtevaart- en medische technologiesectoren.

DMC GmbH (Durst Media Company) is gespecialiseerd in B2B-marketingcommunicatie/new storytelling. Het bureau biedt het volledige scala aan diensten, van concept tot audiovisuele implementatie, en beschikt over een professionele filmstudio.

"Geboren uit de noodzaak om onze Amerikaanse overname Vanguard Digital Systems een thuis in Europa te geven, werd het idee voor 'Durst Kraftwerk' geboren", zegt Christoph Gamper, CEO en mede-eigenaar van de Durst Group.De hal van 5300 vierkante meter wordt een creatieve omgeving voor de spin-offs en start-ups van het familiebedrijf. Op het moment van de opening waren reeds 35 mensen aan de slag in de incubator. "Op termijn zullen er meer dan honderd medewerkers onderzoeken, ontwikkelen, ontwerpen, optimaliseren en lesgeven - om de productieprocessen en -methoden van morgen vorm te geven", verwacht Gamper."Technicon Holding verenigt internationaal succesvolle bedrijven zoals Durst Group AG en Alupress AG onder haar paraplu", zegt Harald Oberrauch, eigenaar van Technicon Holding. "Tegelijkertijd fungeren we als incubator om nieuwe zakelijke ideeën te promoten die in de omgeving van onze bedrijven ontstaan. Vanuit een vogelperspectief kunnen we hindernissen sneller wegnemen, ontwikkelingsprocessen versnellen en teams verbinden. We streven naar een echt innovatiecentrum voor gespecialiseerde dienstverleners."