De nieuwe zonnecentrale, een van de grootste in de regio, heeft een capaciteit van 1.569 KWp/1,57 MWp en moet meer dan 1700.000 KWh/1700 MWh per jaar opwekken. Dat stemt ongeveer overeen met het elektriciteitsverbruik van 550 gezinnen en met meer dan de helft van de stroombehoefte van Durst Brixen. De installatie bestaat uit 3410 modules, twee gescheiden centrales en 14 gelijkstroomomvormers.

70 procent van de energie die de centrale opwekt, wordt direct verbruikt. Dertig procent blijft beschikbaar voor stroomvoeding of voor opslag (in de toekomst). De gebruikte technologie omvat vermogensregelaars van Solaredge die de efficiëntie van een modulereeks in stand houden, zelfs bij wolken of bij vervuiling van de panelen.

"Na de installatie van een zonnecentrale op onze productiesite van Lienz in Oostenrijk, in 2022, zijn we blij dat we nu een van de grootste zonnecentrales van Zuid-Tirol in Brixen geïnstalleerd hebben", verklaarde Christoph Gamper, de CEO van de groep Durst. "We zijn niet weinig trots op deze belangrijke stap in ons streefdoel om onze koolstofafdruk te verminderen."

De nieuwe zonnecentrale, een van de grootste in de regio, heeft een capaciteit van 1.569 KWp/1,57 MWp en moet meer dan 1700.000 KWh/1700 MWh per jaar opwekken. Dat stemt ongeveer overeen met het elektriciteitsverbruik van 550 gezinnen en met meer dan de helft van de stroombehoefte van Durst Brixen. De installatie bestaat uit 3410 modules, twee gescheiden centrales en 14 gelijkstroomomvormers.70 procent van de energie die de centrale opwekt, wordt direct verbruikt. Dertig procent blijft beschikbaar voor stroomvoeding of voor opslag (in de toekomst). De gebruikte technologie omvat vermogensregelaars van Solaredge die de efficiëntie van een modulereeks in stand houden, zelfs bij wolken of bij vervuiling van de panelen."Na de installatie van een zonnecentrale op onze productiesite van Lienz in Oostenrijk, in 2022, zijn we blij dat we nu een van de grootste zonnecentrales van Zuid-Tirol in Brixen geïnstalleerd hebben", verklaarde Christoph Gamper, de CEO van de groep Durst. "We zijn niet weinig trots op deze belangrijke stap in ons streefdoel om onze koolstofafdruk te verminderen."