Durst Hawk Eye omvat een scannersysteem, werkstation en touchscreen. Het corrigeert inline en in real-time printfouten zoals ontbrekende nozzles. Wanneer een printkopnozzle niet optimaal functioneert, detecteert en lokaliseert het 'haviksoog' automatisch eventuele problemen zonder impact op de productiesnelheid. Naburige nozzles compenseren dit vervolgens met grotere druppels om zo de printkwaliteit te garanderen.

Operators hoeven volgens Durst niet te interveniëren en het is niet nodig om een speciaal testpatroon af te drukken. "Deze technologie zal de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk verhogen, maar wat nog belangrijker is, het zal de hoeveelheid afval en de CO2-voetafdruk van onze klanten verminderen", stelt Martin Leitner, product manager van Durst Group.

Ook de Tau 510 RSCi single pass pers van Durst was op Labelexpo te zien.

Op de stand van Durst was ook de Tau 510 RSCi singlepass pers te zien, die is uitgerust met nieuwe automatiseringsfuncties. De pers op de stand was uitgerust met de dubbele witfunctie waardoor afdrukken met witte inkt bij een productiesnelheid van 80 m/min mogelijk is.

Durst en OMET versterken strategisch partnership

Durst Group breidt de samenwerking met Omet, een Italiaanse fabrikant van flexopersen uit. De twee bedrijven zullen samen geïntegreerde hybride printsystemen voor de label- en verpakkingssector ontwikkelen en produceren. Het huidige XJET-platform zal volgens de bedrijven verder worden verbeterd en uitgebreid. De wereldwijde verkoop- en servicestructuur van Durst zal de oplossingen integreren.

Durst Hawk Eye omvat een scannersysteem, werkstation en touchscreen. Het corrigeert inline en in real-time printfouten zoals ontbrekende nozzles. Wanneer een printkopnozzle niet optimaal functioneert, detecteert en lokaliseert het 'haviksoog' automatisch eventuele problemen zonder impact op de productiesnelheid. Naburige nozzles compenseren dit vervolgens met grotere druppels om zo de printkwaliteit te garanderen.Operators hoeven volgens Durst niet te interveniëren en het is niet nodig om een speciaal testpatroon af te drukken. "Deze technologie zal de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk verhogen, maar wat nog belangrijker is, het zal de hoeveelheid afval en de CO2-voetafdruk van onze klanten verminderen", stelt Martin Leitner, product manager van Durst Group.Op de stand van Durst was ook de Tau 510 RSCi singlepass pers te zien, die is uitgerust met nieuwe automatiseringsfuncties. De pers op de stand was uitgerust met de dubbele witfunctie waardoor afdrukken met witte inkt bij een productiesnelheid van 80 m/min mogelijk is.