De P5-serie is een herwerkte versie van het P10-platform dat verder zal worden verkocht. De hybride (met rol-naar-rol optie) vlakbedprinter P5 250 HS is bedoeld voor industriële productie en print 240 m²/u of 70 vellen per uur in een twee pass modus. De resolutie werd opgetrokken tot 1200 dpi en de druppelgrootte verkleint tot 5 picoliter waardoor ook kleinere tekst en details scherp kunnen worden gedrukt. De fabrikant zegt dat de printer zodoende ook kan worden gebruikt voor kleinere offsetoplages. Voor de nieuwe MEMs gebaseerde printkoppen werd samengewerkt met Fujifilm.

De UV-inkt werd geherformuleerd voor de 5 picoliter druppeltjes. Er zijn momenteel twee inktsets maar andere zijn in ontwikkeling. Er is de P5 Premium WG om te printen op acryl, PVC en polypropyleen en de PG POP HS inktserie voor papier en PVC.

De printer heeft acht kanalen onder de motorkap voor CMYK, licht Cyaan, licht Magenta, optioneel Wit en eventueel een vernis. Er wordt gedroogd met conventionele mercury lampen.

Durst Analytics software genereert data voor preventief onderhoud, en om een maximale uptime van het printsysteem te kunnen garanderen. Geavanceerde servicemogelijkheden op afstand zitten in het aanbod.

Durst lanceerde ook nog de Omet XJet, een hybride oplossing voor labels en verpakkingen. De printer is het resultaat van de samenwerking met Omet. Hybride betekent hier dat de 330 mm brede Durst Tau RSC UV-labelpers, wordt gecombineerd met conventionele Omet X6 flexostations en converting units voor veredeling en afwerking. De Durst Tau heeft 8 kleuren (CMYK + W + OVG), een resolutie van 1200 x 1200 dpi en een max. druksnelheid van 78 lineaire meter/minuut.

De P5-serie is een herwerkte versie van het P10-platform dat verder zal worden verkocht. De hybride (met rol-naar-rol optie) vlakbedprinter P5 250 HS is bedoeld voor industriële productie en print 240 m²/u of 70 vellen per uur in een twee pass modus. De resolutie werd opgetrokken tot 1200 dpi en de druppelgrootte verkleint tot 5 picoliter waardoor ook kleinere tekst en details scherp kunnen worden gedrukt. De fabrikant zegt dat de printer zodoende ook kan worden gebruikt voor kleinere offsetoplages. Voor de nieuwe MEMs gebaseerde printkoppen werd samengewerkt met Fujifilm.De UV-inkt werd geherformuleerd voor de 5 picoliter druppeltjes. Er zijn momenteel twee inktsets maar andere zijn in ontwikkeling. Er is de P5 Premium WG om te printen op acryl, PVC en polypropyleen en de PG POP HS inktserie voor papier en PVC.De printer heeft acht kanalen onder de motorkap voor CMYK, licht Cyaan, licht Magenta, optioneel Wit en eventueel een vernis. Er wordt gedroogd met conventionele mercury lampen.Durst Analytics software genereert data voor preventief onderhoud, en om een maximale uptime van het printsysteem te kunnen garanderen. Geavanceerde servicemogelijkheden op afstand zitten in het aanbod.Durst lanceerde ook nog de Omet XJet, een hybride oplossing voor labels en verpakkingen. De printer is het resultaat van de samenwerking met Omet. Hybride betekent hier dat de 330 mm brede Durst Tau RSC UV-labelpers, wordt gecombineerd met conventionele Omet X6 flexostations en converting units voor veredeling en afwerking. De Durst Tau heeft 8 kleuren (CMYK + W + OVG), een resolutie van 1200 x 1200 dpi en een max. druksnelheid van 78 lineaire meter/minuut.