Fabrikanten van digitale printsystemen hebben de enorme markt van de voedingsverpakkingen in het vizier. Dat is niet verwonderlijk want alleen al op conventionele flexopersen, worden dagelijks grote hoeveelheden substraten bedrukt. Digitale printtechnieken bieden een oplossing voor de kleinere oplages. Vooral HP Indigo met vloeibare toner en ook de Belgische fabrikant Xeikon met zijn droge tonerpersen hebben hiervoor een oplossing in huis, vermits de verpakkingswereld weigerachtig staat tegenover UV-inkten op verpakkingen die in rechtstreeks contact komen met voedingswaren. Vandaar de interesse van printerfabrikanten om een oplossing te kunnen bieden met watergebaseerde inkten.

Durst heeft dus een nieuwe watergebaseerde inkt voor de verpakkings- en POS-markt ontwikkeld. De inkt is niet helemaal UV-vrij want bevat een foto-initiator waarmee de monomeren worden gepolymeriseerd. Op de heen- en-weer bewegende printshuttle zijn daarvoor UV-kwikdamplampen gemonteerd. Water wordt echter gebruikt als vloeistof (transportmiddel) voor de elementen in de inkt. Dat water moet na het printen met een krachtige IR-drogingsinstallatie worden verdampt.

De "Durst Water Technology" is onderdeel van de langetermijnstrategie van de fabrikant om niet-toxische, geurloze en migratievrije printoplossingen te kunnen aanbieden. Durst positioneert zijn inkt als een milieuvriendelijk alternatief voor om het even welke UV-drogende inkt.

De Rho WT is een nieuwe machinecategorie met een gemodificeerde printkoptechnologie, die voor de nieuwe inkt werd ontwikkeld.

Fabrikanten van digitale printsystemen hebben de enorme markt van de voedingsverpakkingen in het vizier. Dat is niet verwonderlijk want alleen al op conventionele flexopersen, worden dagelijks grote hoeveelheden substraten bedrukt. Digitale printtechnieken bieden een oplossing voor de kleinere oplages. Vooral HP Indigo met vloeibare toner en ook de Belgische fabrikant Xeikon met zijn droge tonerpersen hebben hiervoor een oplossing in huis, vermits de verpakkingswereld weigerachtig staat tegenover UV-inkten op verpakkingen die in rechtstreeks contact komen met voedingswaren. Vandaar de interesse van printerfabrikanten om een oplossing te kunnen bieden met watergebaseerde inkten.Durst heeft dus een nieuwe watergebaseerde inkt voor de verpakkings- en POS-markt ontwikkeld. De inkt is niet helemaal UV-vrij want bevat een foto-initiator waarmee de monomeren worden gepolymeriseerd. Op de heen- en-weer bewegende printshuttle zijn daarvoor UV-kwikdamplampen gemonteerd. Water wordt echter gebruikt als vloeistof (transportmiddel) voor de elementen in de inkt. Dat water moet na het printen met een krachtige IR-drogingsinstallatie worden verdampt.De "Durst Water Technology" is onderdeel van de langetermijnstrategie van de fabrikant om niet-toxische, geurloze en migratievrije printoplossingen te kunnen aanbieden. Durst positioneert zijn inkt als een milieuvriendelijk alternatief voor om het even welke UV-drogende inkt.De Rho WT is een nieuwe machinecategorie met een gemodificeerde printkoptechnologie, die voor de nieuwe inkt werd ontwikkeld.