We ontdekten de eerste samples met spotvernis en extra metaalfolie, op de stand van Igepa tijdens het VIGC-seminarie in Mechelen.

Voor de transfer van de metaalfolie op het drukwerk, wordt een min of meer gelijkaardige techniek toegepast als voor het aanbrengen van coldfoil. In de nieuwe machine van Duplo wordt middels warmte de vernis weer een beetje zacht gemaakt waardoor de metaalfolie er zich kan aan hechten. Piet Sustronck van Igepa zegt dat de configuratie met de twee machines, een nieuwe optie en betaalbare oplossing is voor het veredelen van drukwerk met vernis in verschillende laagdiktes en met metaalfolie.

De DuSense UV-spotvernisprinter kan een max. vellenformaat van 364 x 740 mm verwerken. Met het toestel kunnen textuurelementen in één doorgang en in vernislaagdiktes van 20 tot 80 micron op drukwerk worden gespoten.

We ontdekten de eerste samples met spotvernis en extra metaalfolie, op de stand van Igepa tijdens het VIGC-seminarie in Mechelen.Voor de transfer van de metaalfolie op het drukwerk, wordt een min of meer gelijkaardige techniek toegepast als voor het aanbrengen van coldfoil. In de nieuwe machine van Duplo wordt middels warmte de vernis weer een beetje zacht gemaakt waardoor de metaalfolie er zich kan aan hechten. Piet Sustronck van Igepa zegt dat de configuratie met de twee machines, een nieuwe optie en betaalbare oplossing is voor het veredelen van drukwerk met vernis in verschillende laagdiktes en met metaalfolie.De DuSense UV-spotvernisprinter kan een max. vellenformaat van 364 x 740 mm verwerken. Met het toestel kunnen textuurelementen in één doorgang en in vernislaagdiktes van 20 tot 80 micron op drukwerk worden gespoten.