Print Pakt Live biedt een podium aan grafische bedrijven, die met presentaties en workshops aandacht vragen voor het grafische product. Elke dag toont een Print Promotor een nieuwe selectie van grafische hoogstandjes, er zijn workshops over de kracht van digitaal drukken, de eigenschappen van papier en er zijn technische tips voor ontwerpers.

Dit jaar brengt Print Pakt Live bovendien een primeur naar Dutch Design Week: de expositie bevat de volledige selectie van de Best Verzorgde Boeken 2017.

Grafische bedrijven uit het hele land produceren schitterende ansichtkaarten die vanaf het evenement gratis verstuurd kunnen worden. Met de ansichtkaarten laten de drukkers zien welke grafische technieken ze in huis hebben - een bron van inspiratie voor de bezoekende ontwerpers.

Ideaal startpunt

Voor Print Pakt Live bouwt de internationaal beroemde tekenaar en ontwerper Joost Swarte de Black Box op Strijp-S om tot "Swarte Doos". Speciaal voor het evenement ontwierp Swarte een unieke installatie met een overzicht van de eigenschappen van witte papiersoorten. Aan de wand zijn tekeningen te bewonderen in de kenmerkende stijl van Swarte, die verschillende aspecten van het grafische vak promoten.

De Swarte Doos is gedurende Dutch Design Week het thuishonk van Print Pakt Live, waar grafische bedrijven zich presenteren. De tentoonstellingsruimte is het ideale startpunt voor grafici die op Dutch Design Week een kijkje willen nemen. Dutch Design Week is te bezoeken op meerdere locaties in Eindhoven. Grafici krijgen hier de kans om de wereld van de ontwerper beter te leren kennen, zakelijke ideeën op te doen en uitgebreid te praten met de mensen achter Print Pakt. Ontwerpers op hun beurt kunnen - opnieuw - kennismaken met verschillende soorten drukwerk. Bezoekers van Print Pakt Live kunnen er een Paper Trail ophalen, een uitgebreid overzicht van grafische toepassingen op de Dutch Design Week.

Mogelijkheden van drukwerk

Print Pakt Live is een initiatief van KVGO, de Nederlandse brancheorganisatie voor werkgevers in de grafische industrie. De bedrijfstak zoekt contact met creatieven, voor wie de route naar het grafisch bedrijf niet meer vanzelfsprekend is. Vooral bij jonge ontwerpers zijn de mogelijkheden van drukwerk minder bekend. In hun multimediale aanpak van commerciële opdrachten zien ze vaak de rol van drukwerk over het hoofd, terwijl dat de consument naar de juiste plaats op internet kan brengen.

Print Pakt Live biedt een podium aan grafische bedrijven, die met presentaties en workshops aandacht vragen voor het grafische product. Elke dag toont een Print Promotor een nieuwe selectie van grafische hoogstandjes, er zijn workshops over de kracht van digitaal drukken, de eigenschappen van papier en er zijn technische tips voor ontwerpers.Dit jaar brengt Print Pakt Live bovendien een primeur naar Dutch Design Week: de expositie bevat de volledige selectie van de Best Verzorgde Boeken 2017.Grafische bedrijven uit het hele land produceren schitterende ansichtkaarten die vanaf het evenement gratis verstuurd kunnen worden. Met de ansichtkaarten laten de drukkers zien welke grafische technieken ze in huis hebben - een bron van inspiratie voor de bezoekende ontwerpers.Ideaal startpuntVoor Print Pakt Live bouwt de internationaal beroemde tekenaar en ontwerper Joost Swarte de Black Box op Strijp-S om tot "Swarte Doos". Speciaal voor het evenement ontwierp Swarte een unieke installatie met een overzicht van de eigenschappen van witte papiersoorten. Aan de wand zijn tekeningen te bewonderen in de kenmerkende stijl van Swarte, die verschillende aspecten van het grafische vak promoten.De Swarte Doos is gedurende Dutch Design Week het thuishonk van Print Pakt Live, waar grafische bedrijven zich presenteren. De tentoonstellingsruimte is het ideale startpunt voor grafici die op Dutch Design Week een kijkje willen nemen. Dutch Design Week is te bezoeken op meerdere locaties in Eindhoven. Grafici krijgen hier de kans om de wereld van de ontwerper beter te leren kennen, zakelijke ideeën op te doen en uitgebreid te praten met de mensen achter Print Pakt. Ontwerpers op hun beurt kunnen - opnieuw - kennismaken met verschillende soorten drukwerk. Bezoekers van Print Pakt Live kunnen er een Paper Trail ophalen, een uitgebreid overzicht van grafische toepassingen op de Dutch Design Week.Mogelijkheden van drukwerkPrint Pakt Live is een initiatief van KVGO, de Nederlandse brancheorganisatie voor werkgevers in de grafische industrie. De bedrijfstak zoekt contact met creatieven, voor wie de route naar het grafisch bedrijf niet meer vanzelfsprekend is. Vooral bij jonge ontwerpers zijn de mogelijkheden van drukwerk minder bekend. In hun multimediale aanpak van commerciële opdrachten zien ze vaak de rol van drukwerk over het hoofd, terwijl dat de consument naar de juiste plaats op internet kan brengen.