De Franse producent CFP Flex die op de beurs Sign2Com present tekende, zal in oktober ook op de Fespa in Amsterdam aanwezig zijn. CFP Flex, een producent van transferfilms voor textiel, presenteert nieuwe milieuvriendelijke producten (met een kleine koolstofafdruk) voor de personalisatie van textielproducten.

Polyurethaan op waterbasis

Gedurende jaren heeft het bedrijf in O&O geïnvesteerd om transferfilms te ontwikkelen die geen vluchtige organische componenten (VOC's) uitstoten. De film die het bedrijf aanbiedt, is een polyurethaan op waterbasis, zonder oplosmiddelen en zonder PVC. Gebruikers van de technologie van CFP Flex kunnen met de transfertechniek snel textielproducten bedrukken - bij een lage temperatuur - en tegelijk garanderen dat het gedrukte beeld gedurende lange tijd in goede staat blijft.

CFP Flex biedt drie productgamma's aan met dezelfde algemene thermische lijm:

- De thermische polyurethaanfilm Uniflex op waterbasis, die in 37 kleuren beschikbaar is. De drager waarop de film rust is van papier in plaats van het traditionele polyester.

- Uniprint, een witte en matte polyurethaanfilm die met ecologische solvent- en latexinkten bedrukt kan worden en die beeldmateriaal op elk type van textiel kan overbrengen.

- Liberty Print, te bedrukken met sublimatie-inkten (laser of inkjet). Liberty Subli Print en Liberty Patch Subli zijn de nieuwste innovaties op het vlak van de sublimatiedruk.

Volgens de fabrikant komen alle grondstoffen uit Europa.

CFP Flex ontwerpt en produceert ecologisch verantwoorde transferfilms om textielproducten te personaliseren.
De Franse producent CFP Flex die op de beurs Sign2Com present tekende, zal in oktober ook op de Fespa in Amsterdam aanwezig zijn. CFP Flex, een producent van transferfilms voor textiel, presenteert nieuwe milieuvriendelijke producten (met een kleine koolstofafdruk) voor de personalisatie van textielproducten. Gedurende jaren heeft het bedrijf in O&O geïnvesteerd om transferfilms te ontwikkelen die geen vluchtige organische componenten (VOC's) uitstoten. De film die het bedrijf aanbiedt, is een polyurethaan op waterbasis, zonder oplosmiddelen en zonder PVC. Gebruikers van de technologie van CFP Flex kunnen met de transfertechniek snel textielproducten bedrukken - bij een lage temperatuur - en tegelijk garanderen dat het gedrukte beeld gedurende lange tijd in goede staat blijft.CFP Flex biedt drie productgamma's aan met dezelfde algemene thermische lijm:- De thermische polyurethaanfilm Uniflex op waterbasis, die in 37 kleuren beschikbaar is. De drager waarop de film rust is van papier in plaats van het traditionele polyester.- Uniprint, een witte en matte polyurethaanfilm die met ecologische solvent- en latexinkten bedrukt kan worden en die beeldmateriaal op elk type van textiel kan overbrengen.- Liberty Print, te bedrukken met sublimatie-inkten (laser of inkjet). Liberty Subli Print en Liberty Patch Subli zijn de nieuwste innovaties op het vlak van de sublimatiedruk.Volgens de fabrikant komen alle grondstoffen uit Europa.