Metsä Board maakt bekend dat het bedrijf, met een score van 83/100 "tot de 1 procent bedrijven hoort die het best presteren, bij de papier- en golfkartonproductie en binnen de grafische sector".

Sinds EcoVadis in 2007 werd opgericht, beoordeelt de organisatie de duurzaamheid en de sociale verantwoordelijkheid van de bedrijven (CSR: Corporate Social Responsibility). De organisatie heeft tot op vandaag een internationaal netwerk van meer dan 75.000 bedrijven onder de loep genomen. EcoVadis beoordeelt de bedrijven op vier aspecten. Metsä Board behoorde tot de top 1 procent voor Milieu, Arbeid & Mensenrechten en Duurzame Inkoop. En tot de top 4 procent op het vlak van Ethiek.

"Ons doel is om tegen het einde van 2030 te komen tot honderd procent fossielvrije fabrieken met nul fossiele CO2-uitstoot en tot honderd procent fossielvrije grondstoffen", zegt Mika Joukio, de CEO van Metsä Board.

De methodologie en de criteria die EcoVadis toepast, stemmen overeen met de internationale CSR-normen, zoals de Global Reporting Initiative (GRI), het Wereldpact van de VN en de norm ISO 26000.

Metsä Board maakt bekend dat het bedrijf, met een score van 83/100 "tot de 1 procent bedrijven hoort die het best presteren, bij de papier- en golfkartonproductie en binnen de grafische sector". Sinds EcoVadis in 2007 werd opgericht, beoordeelt de organisatie de duurzaamheid en de sociale verantwoordelijkheid van de bedrijven (CSR: Corporate Social Responsibility). De organisatie heeft tot op vandaag een internationaal netwerk van meer dan 75.000 bedrijven onder de loep genomen. EcoVadis beoordeelt de bedrijven op vier aspecten. Metsä Board behoorde tot de top 1 procent voor Milieu, Arbeid & Mensenrechten en Duurzame Inkoop. En tot de top 4 procent op het vlak van Ethiek."Ons doel is om tegen het einde van 2030 te komen tot honderd procent fossielvrije fabrieken met nul fossiele CO2-uitstoot en tot honderd procent fossielvrije grondstoffen", zegt Mika Joukio, de CEO van Metsä Board. De methodologie en de criteria die EcoVadis toepast, stemmen overeen met de internationale CSR-normen, zoals de Global Reporting Initiative (GRI), het Wereldpact van de VN en de norm ISO 26000.