Olfacio omvat tien kaarten die door Peter De Cupere getekend werden en die elk een denkbeeldige bloem voorstellen. Wanneer men erover wrijft, geven ze elk een heel specifieke geur af. Wanneer men bij de kaarten nog de gratis app Olfacio hanteert, krijgt men de illusie van een 'geurherkenning' op de iPad.

Daarvoor moet de speler over een kaart wrijven en die op een 'kunstmatige neus' op het scherm van de iPad leggen. De elektronische neus herkent de geur waarna de bijhorende bloem op het scherm verschijnt. Legt men vervolgens een tweede kaart op de neus, dan worden de twee bloemen gecombineerd en verschijnt er een nieuwe hybride plant die de speler virtueel kan kweken.

De iPad kan uiteraard niets ruiken, maar de technologie roept wel die illusie op. Er was zes maanden voor nodig om het idee uit te werken. Peter De Cupere geeft het geheim niet vrij, maar onderstreept dat het niets met beeldherkenning te maken heeft. Olfacio, dat op een beperkte reeks vervaardigd wordt, is te koop op de website van de kunstenaar.

Olfacio omvat tien kaarten die door Peter De Cupere getekend werden en die elk een denkbeeldige bloem voorstellen. Wanneer men erover wrijft, geven ze elk een heel specifieke geur af. Wanneer men bij de kaarten nog de gratis app Olfacio hanteert, krijgt men de illusie van een 'geurherkenning' op de iPad. Daarvoor moet de speler over een kaart wrijven en die op een 'kunstmatige neus' op het scherm van de iPad leggen. De elektronische neus herkent de geur waarna de bijhorende bloem op het scherm verschijnt. Legt men vervolgens een tweede kaart op de neus, dan worden de twee bloemen gecombineerd en verschijnt er een nieuwe hybride plant die de speler virtueel kan kweken. De iPad kan uiteraard niets ruiken, maar de technologie roept wel die illusie op. Er was zes maanden voor nodig om het idee uit te werken. Peter De Cupere geeft het geheim niet vrij, maar onderstreept dat het niets met beeldherkenning te maken heeft. Olfacio, dat op een beperkte reeks vervaardigd wordt, is te koop op de website van de kunstenaar.