Volgens de krant 'L'Avenir' hebben drieëndertig medewerkers van Casterman Printing op maandag 16 juni hun opzeg gekregen, hoofdzakelijk arbeiders.

In april had de directie al de beslissing meegedeeld om veertig arbeiders en vijf bedienden te ontslaan, op het honderdtal medewerkers dat het bedrijf telt. Meteen werd ook de procedure Renault in gang gezet.

'L'Avenir' wijst er op dat de onderhandelingen met de vakbonden er uiteindelijk toe geleid hebben dat het aantal ontslagen tot 33 beperkt blijft, terwijl de directie eerst 45 mensen wilde ontslaan. Er blijven nu nog 57 werknemers aan de slag in de drukkerij die vroeger bekend stond om de productie van Kuifje-albums en telefoonboeken.

De 33 ontslagen zijn het gevolg van de algemene economische context in Europa en de druksector die tegelijkertijd kleiner wordt.

Casterman Printing, een onderdeel van de groep Evadix, werkt op het ogenblik onder de wet op de bedrijfscontinuïteit. De volgende uitspraak van de rechter is gepland voor 15 september 2014 in de handelsrechtbank van Doornik.

Volgens de krant 'L'Avenir' hebben drieëndertig medewerkers van Casterman Printing op maandag 16 juni hun opzeg gekregen, hoofdzakelijk arbeiders. In april had de directie al de beslissing meegedeeld om veertig arbeiders en vijf bedienden te ontslaan, op het honderdtal medewerkers dat het bedrijf telt. Meteen werd ook de procedure Renault in gang gezet.'L'Avenir' wijst er op dat de onderhandelingen met de vakbonden er uiteindelijk toe geleid hebben dat het aantal ontslagen tot 33 beperkt blijft, terwijl de directie eerst 45 mensen wilde ontslaan. Er blijven nu nog 57 werknemers aan de slag in de drukkerij die vroeger bekend stond om de productie van Kuifje-albums en telefoonboeken.De 33 ontslagen zijn het gevolg van de algemene economische context in Europa en de druksector die tegelijkertijd kleiner wordt.Casterman Printing, een onderdeel van de groep Evadix, werkt op het ogenblik onder de wet op de bedrijfscontinuïteit. De volgende uitspraak van de rechter is gepland voor 15 september 2014 in de handelsrechtbank van Doornik.