De Tipografia Vaticana die in de 16e eeuw door paus Sixtus V opgericht is, wordt door de kloosterorde der Salesianen beheerd. Ze is belast met al het drukwerk van de Heilige Zetel. Het bekendste product is ongetwijfeld de krant L'Osservatore Romano, maar het bedrijf drukt ook nog de pontificale akten en alle officiële documenten van de verschillende departementen en bureaus van de Heilige Zetel, tot en met naamkaartjes en briefpapier. De Tipografia Vaticana vervaardigt daarnaast nog verschillende tijdschriften, kunstpublicaties voor de musea en de bibliotheek van het Vaticaan (boeken, affiches, brochures, prentkaarten, ...), en drukwerk voor verscheidene religieuze instellingen.

Om al die opdrachten uit te voeren, beschikt de Tipografia Vaticana niet alleen over meerdere vellenoffsetpersen met een formaat tot 70 x 100 cm en over een rotatiepers Super Gazette, maar ook over afwerkapparatuur. En sinds kort heeft de drukkerij ook nog een Meteor DP8700XL in huis: een digitale pers die formaten tot 33 x 107 cm aankan en tot 70 A4-kleurenpagina's per minuut drukt.

De Tipografia Vaticana die in de 16e eeuw door paus Sixtus V opgericht is, wordt door de kloosterorde der Salesianen beheerd. Ze is belast met al het drukwerk van de Heilige Zetel. Het bekendste product is ongetwijfeld de krant L'Osservatore Romano, maar het bedrijf drukt ook nog de pontificale akten en alle officiële documenten van de verschillende departementen en bureaus van de Heilige Zetel, tot en met naamkaartjes en briefpapier. De Tipografia Vaticana vervaardigt daarnaast nog verschillende tijdschriften, kunstpublicaties voor de musea en de bibliotheek van het Vaticaan (boeken, affiches, brochures, prentkaarten, ...), en drukwerk voor verscheidene religieuze instellingen. Om al die opdrachten uit te voeren, beschikt de Tipografia Vaticana niet alleen over meerdere vellenoffsetpersen met een formaat tot 70 x 100 cm en over een rotatiepers Super Gazette, maar ook over afwerkapparatuur. En sinds kort heeft de drukkerij ook nog een Meteor DP8700XL in huis: een digitale pers die formaten tot 33 x 107 cm aankan en tot 70 A4-kleurenpagina's per minuut drukt.