Een mooiere afsluiting van 2018 had Digital Dot zich niet kunnen wensen. Aan de vooravond van kerstmis rondde het bedrijf de eerste verkoop van een 3D-printer Massivit 1800 aan een Belgische klant af. De koper is 3Motion, een bedrijf uit Zele dat gespecialiseerd is in de digitale grootformaatdruk en de visuele communicatie. Volgens plan wordt de Massivit 1800 begin februari geïnstalleerd.

Bij 3Motion is een jonge, dynamische ploeg aan het werk die de evoluties op de markt van nabij volgt en naar nieuwe technologieën en innoverende diensten uitkijkt. Het bedrijf ontwerpt en vervaardigt onder meer stands voor beurzen. Eerder bouwde het al creatieve 3D-structuren in karton, maar met de Massivit 1800 zal 3Motion de grenzen van zijn creativiteit en techniek bij projecten voor visuele communicatie nog verder kunnen verleggen. Over de beslissing om in een printer van Massivit 3D te investeren, is lang nagedacht. En uiteindelijk waren het de belangstelling en de openheid van klanten (uit de marketing) voor nieuwe 3D-toepassingen die 3Motion overtuigd hebben.

Digital Dot, dat sinds april 2018 de commerciële partner van de Israëlische constructeur Massivit 3D in de Benelux is, is blij dat de eerste grootformaat 3D-printer op de Belgische markt komt. Voor de distributeur uit Vilvoorde wordt het de tweede levering van dit model. Een eerste exemplaar werd al in september 2018 bij het Nederlandse 3D Next Level geïnstalleerd. En voor maart staat er nog een derde installatie op het programma, bij Xclusive International. Dat Amsterdamse bedrijf, dat ook kantoren in Barcelona en Dubai heeft, specialiseert zich in de productie van 2D- en 3D-prints voor uiteenlopende communicatie- en merchandisingcampagnes en voor merkbeleving. Xclusive International combineert daarbij 2D- en 3D-structuren met grafische en audiovisuele elementen.

Officiële opening van het Europese demonstratiecentrum

Goed nieuws komt nooit alleen. Op woensdag 16 januari opent Digital Dot op zijn site in Vilvoorde officieel het Europese demonstratiecentrum van Massivit 3D. Op het evenement waar ook de Israëlische ploeg aanwezig zal zijn, wordt een dertigtal partners verwacht. Het centrum ligt centraal in Europa zodat Europese klanten gemakkelijk een demonstratie van de technologieën van Massivit 3D kunnen bijwonen zonder dat ze naar Israël moeten reizen. Digital Dot beschikt op zijn site over twee 3D-printers van de Israëlische constructeur, de Massivit 1500 (het instapmodel) en de Massivit 1800 die met een tweede printkop uitgerust kan worden. De machines hebben een maximaal printvolume van respectievelijk 147 cm x 117 cm x 137 cm et 145 cm x 111 cm x 180 cm (breedte x diepte x hoogte).

Een mooiere afsluiting van 2018 had Digital Dot zich niet kunnen wensen. Aan de vooravond van kerstmis rondde het bedrijf de eerste verkoop van een 3D-printer Massivit 1800 aan een Belgische klant af. De koper is 3Motion, een bedrijf uit Zele dat gespecialiseerd is in de digitale grootformaatdruk en de visuele communicatie. Volgens plan wordt de Massivit 1800 begin februari geïnstalleerd.Bij 3Motion is een jonge, dynamische ploeg aan het werk die de evoluties op de markt van nabij volgt en naar nieuwe technologieën en innoverende diensten uitkijkt. Het bedrijf ontwerpt en vervaardigt onder meer stands voor beurzen. Eerder bouwde het al creatieve 3D-structuren in karton, maar met de Massivit 1800 zal 3Motion de grenzen van zijn creativiteit en techniek bij projecten voor visuele communicatie nog verder kunnen verleggen. Over de beslissing om in een printer van Massivit 3D te investeren, is lang nagedacht. En uiteindelijk waren het de belangstelling en de openheid van klanten (uit de marketing) voor nieuwe 3D-toepassingen die 3Motion overtuigd hebben.Digital Dot, dat sinds april 2018 de commerciële partner van de Israëlische constructeur Massivit 3D in de Benelux is, is blij dat de eerste grootformaat 3D-printer op de Belgische markt komt. Voor de distributeur uit Vilvoorde wordt het de tweede levering van dit model. Een eerste exemplaar werd al in september 2018 bij het Nederlandse 3D Next Level geïnstalleerd. En voor maart staat er nog een derde installatie op het programma, bij Xclusive International. Dat Amsterdamse bedrijf, dat ook kantoren in Barcelona en Dubai heeft, specialiseert zich in de productie van 2D- en 3D-prints voor uiteenlopende communicatie- en merchandisingcampagnes en voor merkbeleving. Xclusive International combineert daarbij 2D- en 3D-structuren met grafische en audiovisuele elementen.Officiële opening van het Europese demonstratiecentrumGoed nieuws komt nooit alleen. Op woensdag 16 januari opent Digital Dot op zijn site in Vilvoorde officieel het Europese demonstratiecentrum van Massivit 3D. Op het evenement waar ook de Israëlische ploeg aanwezig zal zijn, wordt een dertigtal partners verwacht. Het centrum ligt centraal in Europa zodat Europese klanten gemakkelijk een demonstratie van de technologieën van Massivit 3D kunnen bijwonen zonder dat ze naar Israël moeten reizen. Digital Dot beschikt op zijn site over twee 3D-printers van de Israëlische constructeur, de Massivit 1500 (het instapmodel) en de Massivit 1800 die met een tweede printkop uitgerust kan worden. De machines hebben een maximaal printvolume van respectievelijk 147 cm x 117 cm x 137 cm et 145 cm x 111 cm x 180 cm (breedte x diepte x hoogte).