Het bedrijf was gespecialiseerd in het drukken van verpakkingen in vlakkarton. Het zou zijn omzet gedurende de drie voorbije jaren met 50% hebben zien dalen, waarvan een derde tussen 2011 en 2012. Ook de export was volledig stil gevallen (van 2.840.000 euro in 2011 naar nul euro in 2012).

Het bedrijf werkte na het wegvallen van een belangrijke klant (Nestlé), sinds 16 januari verder onder het stelsel van de bedrijfscontinuïteit. VG Goossens kreeg zes maanden respijt om zijn rekeningen op orde te krijgen.

Het overnameproject van Eric Gheyssens, een ex-kaderlid van het bedrijf, werd afgewezen door de rechtbank. De kandidaat-overnemer kreeg namelijk geen steun van de banken en kon onvoldoende financiële garanties voorleggen. Daarop werd de onderneming door de handelsrechtbank van Grand Lille geliquideerd. Volgens de vakbonden zouden de activiteiten van Van Genechten in Oost-Europa niet vreemd zijn aan de moeilijkheden van de vestiging in Marcq-en-Baroeul.

Via VG Goossens heeft de groep Van Genechten nog twee andere sites in Frankrijk, in Meyzieu (Rhône) en Angoulême (Charente). Die twee bedrijven vallen buiten de procedure. Een vierde vestiging, die van VG Goossens in Beauvais, was al in 2009 geliquideerd.

Het bedrijf was gespecialiseerd in het drukken van verpakkingen in vlakkarton. Het zou zijn omzet gedurende de drie voorbije jaren met 50% hebben zien dalen, waarvan een derde tussen 2011 en 2012. Ook de export was volledig stil gevallen (van 2.840.000 euro in 2011 naar nul euro in 2012). Het bedrijf werkte na het wegvallen van een belangrijke klant (Nestlé), sinds 16 januari verder onder het stelsel van de bedrijfscontinuïteit. VG Goossens kreeg zes maanden respijt om zijn rekeningen op orde te krijgen. Het overnameproject van Eric Gheyssens, een ex-kaderlid van het bedrijf, werd afgewezen door de rechtbank. De kandidaat-overnemer kreeg namelijk geen steun van de banken en kon onvoldoende financiële garanties voorleggen. Daarop werd de onderneming door de handelsrechtbank van Grand Lille geliquideerd. Volgens de vakbonden zouden de activiteiten van Van Genechten in Oost-Europa niet vreemd zijn aan de moeilijkheden van de vestiging in Marcq-en-Baroeul.Via VG Goossens heeft de groep Van Genechten nog twee andere sites in Frankrijk, in Meyzieu (Rhône) en Angoulême (Charente). Die twee bedrijven vallen buiten de procedure. Een vierde vestiging, die van VG Goossens in Beauvais, was al in 2009 geliquideerd.