De start-up Make Your Own Spirit - MYOS voor de vrienden - lanceert haar webshop 2.0. Het bedrijf realiseerde het afgelopen jaar een groei van wel 180% en is klaar voor de volgende stap. Vanaf nu kan je bijvoorbeeld ook via je smartphone een op-en-top gepersonaliseerde fles premium sterkedrank creëren. En je kunt dankzij een speciale 3D-weergave, zien hoe het eindresultaat er zal uitzien.

Via de webshop www.makeyourownspirit.com kun je in een paar eenvoudige stappen een kwaliteitsvolle en vooral hoogstpersoonlijke fles sterke drank bestellen. Je kiest zelf het soort premium alcohol, het design van de fles en wat er op het label staat: een leuke afbeelding of een stukje eigen tekst. Het concept is een schot in de roos, want twee jaar na de lancering hebben oprichters Michel Cobbaert en Wout Steenacker al meer dan 20.000 flessen verkocht en een groei van 180% gerealiseerd. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Michel Cobbaert, oprichter van MYOS: "45% van de bezoekers op de website zijn mobiele gebruikers. We hebben onze website nu aangepast zodat ook zij vanaf vandaag een gepersonaliseerde fles sterkedrank van topkwaliteit kunnen bestellen. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af, merken we aan het toenemende aantal mobiele bestellingen."

"Er hebben zelfs al huwelijksaanzoeken op onze flessen gestaan", vertelt Wout Steenacker. "Maar ze zijn ook ideaal voor horecazaken die origineel uit de hoek willen komen met een eigen huisspirit. Of het perfecte relatiegeschenk voor bedrijven. Want iedereen krijgt toch liever een leuke fles gin met zijn eigen naam op, in plaats van een saaie fles wijn die je waarschijnlijk zelf aan iemand anders geeft?"

Europese ambities

Na België wil start-up Make Your Own Spirit nu ook de rest van Europa veroveren met haar concept, en naast bedrijven ook particulieren laten kennismaken met de MYOS-experience. Zo biedt het bedrijf binnenkort ook miniflesjes van 5cl aan, een primeur.

Over MYOS

Make Your Own Spirit is een webshop waar je een persoonlijke drankfles kunt vormgeven. Kies tussen premium gin, rum, wodka, whisky of vermouth en vervolgens de kleur en de vorm van de fles. De laatste stap is een persoonlijk label maken met een eigen tekst of zelfontworpen logo. Hiermee kun je eindeloos variëren. Het resultaat is een uniek en origineel product. Eenmaal besteld, wordt de fles 1 à 2 dagen later gratis thuisbezorgd.

Op de foto: Michel Cobbaert en co-founder Wout Steenacker.

De start-up Make Your Own Spirit - MYOS voor de vrienden - lanceert haar webshop 2.0. Het bedrijf realiseerde het afgelopen jaar een groei van wel 180% en is klaar voor de volgende stap. Vanaf nu kan je bijvoorbeeld ook via je smartphone een op-en-top gepersonaliseerde fles premium sterkedrank creëren. En je kunt dankzij een speciale 3D-weergave, zien hoe het eindresultaat er zal uitzien.Via de webshop www.makeyourownspirit.com kun je in een paar eenvoudige stappen een kwaliteitsvolle en vooral hoogstpersoonlijke fles sterke drank bestellen. Je kiest zelf het soort premium alcohol, het design van de fles en wat er op het label staat: een leuke afbeelding of een stukje eigen tekst. Het concept is een schot in de roos, want twee jaar na de lancering hebben oprichters Michel Cobbaert en Wout Steenacker al meer dan 20.000 flessen verkocht en een groei van 180% gerealiseerd. De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.Michel Cobbaert, oprichter van MYOS: "45% van de bezoekers op de website zijn mobiele gebruikers. We hebben onze website nu aangepast zodat ook zij vanaf vandaag een gepersonaliseerde fles sterkedrank van topkwaliteit kunnen bestellen. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af, merken we aan het toenemende aantal mobiele bestellingen." "Er hebben zelfs al huwelijksaanzoeken op onze flessen gestaan", vertelt Wout Steenacker. "Maar ze zijn ook ideaal voor horecazaken die origineel uit de hoek willen komen met een eigen huisspirit. Of het perfecte relatiegeschenk voor bedrijven. Want iedereen krijgt toch liever een leuke fles gin met zijn eigen naam op, in plaats van een saaie fles wijn die je waarschijnlijk zelf aan iemand anders geeft?"Europese ambitiesNa België wil start-up Make Your Own Spirit nu ook de rest van Europa veroveren met haar concept, en naast bedrijven ook particulieren laten kennismaken met de MYOS-experience. Zo biedt het bedrijf binnenkort ook miniflesjes van 5cl aan, een primeur.Over MYOSMake Your Own Spirit is een webshop waar je een persoonlijke drankfles kunt vormgeven. Kies tussen premium gin, rum, wodka, whisky of vermouth en vervolgens de kleur en de vorm van de fles. De laatste stap is een persoonlijk label maken met een eigen tekst of zelfontworpen logo. Hiermee kun je eindeloos variëren. Het resultaat is een uniek en origineel product. Eenmaal besteld, wordt de fles 1 à 2 dagen later gratis thuisbezorgd. Op de foto: Michel Cobbaert en co-founder Wout Steenacker.