De Bluetree Group is een Engels web-to-print bedrijf met 270 werknemers en een verwacht omzetcijfer van 37 miljoen euro. De inkjetpers werd midden 2016 aangeschaft en is nu de centrale machine naast specifieke afwerkings- en veredelingsapparatuur in de afdeling voor de productie van business kaartjes.

Adam Carnell, mede algemeen directeur van de Bluetree Group, zegt dat op de machine tot 1,5 miljoen kaartjes per dag kunnen worden gedrukt. Hij vertelt dat de installatie en de mogelijkheden van de drukpers met een marketingcampagne onder de aandacht werden gebracht. Als onderdeel van die campagne verstuurde Bluetree naamkaartjes die zowel op hun Jet Press als op hun offsetpersen waren gedrukt. Volgens Carnell vonden driekwart van de respondenten de kwaliteit van de inkjetpers superieur. Door het inzetten van digitale printtechnologie ontvangen klanten hun naamkaartjes twee dagen na hun bestelling.

De Jet Press is een vierkleuren inkjetpers van Fujifilm met een max. vellenformaat van 750 x 532 mm. Er kan gedrukt worden op gramgewichten van 127 tot 300 g/m². Snelheid: 2700 recto bedrukte vellen per uur. De pers gebruikt watergebaseerde inkten die gedroogd worden met hetelucht en IR. Resolutie: 1200 dpi x 1200 dpi en 4 druppelgroottes. Gebouwd op een persframe van Ryobi. De pers heeft Samba-inkjetkoppen, die ook gebruikt worden op de 7-kleuren Primefire 106 (70 x 100 cm) inkjetpers van Heidelberg.

De Bluetree Group is een Engels web-to-print bedrijf met 270 werknemers en een verwacht omzetcijfer van 37 miljoen euro. De inkjetpers werd midden 2016 aangeschaft en is nu de centrale machine naast specifieke afwerkings- en veredelingsapparatuur in de afdeling voor de productie van business kaartjes.Adam Carnell, mede algemeen directeur van de Bluetree Group, zegt dat op de machine tot 1,5 miljoen kaartjes per dag kunnen worden gedrukt. Hij vertelt dat de installatie en de mogelijkheden van de drukpers met een marketingcampagne onder de aandacht werden gebracht. Als onderdeel van die campagne verstuurde Bluetree naamkaartjes die zowel op hun Jet Press als op hun offsetpersen waren gedrukt. Volgens Carnell vonden driekwart van de respondenten de kwaliteit van de inkjetpers superieur. Door het inzetten van digitale printtechnologie ontvangen klanten hun naamkaartjes twee dagen na hun bestelling.De Jet Press is een vierkleuren inkjetpers van Fujifilm met een max. vellenformaat van 750 x 532 mm. Er kan gedrukt worden op gramgewichten van 127 tot 300 g/m². Snelheid: 2700 recto bedrukte vellen per uur. De pers gebruikt watergebaseerde inkten die gedroogd worden met hetelucht en IR. Resolutie: 1200 dpi x 1200 dpi en 4 druppelgroottes. Gebouwd op een persframe van Ryobi. De pers heeft Samba-inkjetkoppen, die ook gebruikt worden op de 7-kleuren Primefire 106 (70 x 100 cm) inkjetpers van Heidelberg.