Nadat maanden naar een nieuwe eigenaar gezocht werd, zal Arjowiggins Creative Papers nu door een ploeg van acht ervaren mensen geleid worden, met aan het hoofd de huidige algemeen directeur Jonathan Mitchell. De MBO slaat op Arjowiggins Fine Papers, met de fabriek in Stoneywood (Schotland) en een kantoor in Basingstoke, en op Arjowiggins Chartham (fabriek in Canterbury). De fabriek van Stoneywood is gespecialiseerd in de productie van fijn papier voor onder andere de merken Conqueror, Curious en Keycolour. De fabriek van Chartham legt zich toe op de productie van doorschijnend papier, zoals het kalkpapier van het merk Gateway.

De overname door de directie leidde tot de oprichting van een nieuwe onderneming, Creative Paper Holdings Limited, met 559 medewerkers. De Shawbrook Bank, de SQN Asset Finance Income Fund en een aantal strategische klanten financieren de transactie. Daarnaast is er ook een financiële inbreng van de Schotse dienst voor economische ontwikkeling, Scottish Enterprise.

De ploeg van de MBO heeft bovendien met de Franse beheerders gesprekken aangeknoopt over de overname van de activiteiten van het bedrijf buiten het Verenigd Koninkrijk, met de fabrieken in Guarro Casas (Spanje) en Quzhou (China).

Nadat maanden naar een nieuwe eigenaar gezocht werd, zal Arjowiggins Creative Papers nu door een ploeg van acht ervaren mensen geleid worden, met aan het hoofd de huidige algemeen directeur Jonathan Mitchell. De MBO slaat op Arjowiggins Fine Papers, met de fabriek in Stoneywood (Schotland) en een kantoor in Basingstoke, en op Arjowiggins Chartham (fabriek in Canterbury). De fabriek van Stoneywood is gespecialiseerd in de productie van fijn papier voor onder andere de merken Conqueror, Curious en Keycolour. De fabriek van Chartham legt zich toe op de productie van doorschijnend papier, zoals het kalkpapier van het merk Gateway.De overname door de directie leidde tot de oprichting van een nieuwe onderneming, Creative Paper Holdings Limited, met 559 medewerkers. De Shawbrook Bank, de SQN Asset Finance Income Fund en een aantal strategische klanten financieren de transactie. Daarnaast is er ook een financiële inbreng van de Schotse dienst voor economische ontwikkeling, Scottish Enterprise. De ploeg van de MBO heeft bovendien met de Franse beheerders gesprekken aangeknoopt over de overname van de activiteiten van het bedrijf buiten het Verenigd Koninkrijk, met de fabrieken in Guarro Casas (Spanje) en Quzhou (China).