De geplande maatregelen omvatten meer bepaald de sluiting van de Myllykoski-fabriek in Kouvola (Finland), de sluiting van de UPM-fabriek in Albbruck (Duitsland), het stilleggen van een machine in een andere Duitse fabriek (Ettringen) en de verkoop van de UPM-fabriek Stracel in Straatsburg. Het plan voorziet daarnaast nog in tijdelijke productiestops en in de herstructurering van het commerciële netwerk, de logistieke keten en de internationale functies.

In totaal vermindert de productiecapaciteit voor tijdschriftenpapier met 1,2 miljoen ton en die voor krantenpapier met 110.000 ton; twee segmenten waarin UPM en Myllykoski stevige posities innemen. De invoering van het plan en de synergie tussen de twee organisaties moet op termijn een besparing van 200 miljoen euro per jaar opleveren.

"De hoge prijzen voor grondstoffen, energie en vervoer en de aanzienlijke overcapaciteit stellen de papierindustrie vandaag voor zware uitdagingen," verklaarde Jussi Pesonen, voorzitter van UPM. "De rendabiliteit van onze papieractiviteit is duidelijk lager dan nodig om de overleving ervan op lange termijn te garanderen. (...) De voorziene maatregelen zullen ons in staat stellen om het probleem van de overcapaciteit in ons voordeel om te buigen. Bovendien garanderen we een doeltreffende exploitatie van de resterende capaciteit. Toch zal dit plan het kostenprobleem waar de industrie mee geconfronteerd wordt, niet oplossen."

De geplande maatregelen omvatten meer bepaald de sluiting van de Myllykoski-fabriek in Kouvola (Finland), de sluiting van de UPM-fabriek in Albbruck (Duitsland), het stilleggen van een machine in een andere Duitse fabriek (Ettringen) en de verkoop van de UPM-fabriek Stracel in Straatsburg. Het plan voorziet daarnaast nog in tijdelijke productiestops en in de herstructurering van het commerciële netwerk, de logistieke keten en de internationale functies. In totaal vermindert de productiecapaciteit voor tijdschriftenpapier met 1,2 miljoen ton en die voor krantenpapier met 110.000 ton; twee segmenten waarin UPM en Myllykoski stevige posities innemen. De invoering van het plan en de synergie tussen de twee organisaties moet op termijn een besparing van 200 miljoen euro per jaar opleveren. "De hoge prijzen voor grondstoffen, energie en vervoer en de aanzienlijke overcapaciteit stellen de papierindustrie vandaag voor zware uitdagingen," verklaarde Jussi Pesonen, voorzitter van UPM. "De rendabiliteit van onze papieractiviteit is duidelijk lager dan nodig om de overleving ervan op lange termijn te garanderen. (...) De voorziene maatregelen zullen ons in staat stellen om het probleem van de overcapaciteit in ons voordeel om te buigen. Bovendien garanderen we een doeltreffende exploitatie van de resterende capaciteit. Toch zal dit plan het kostenprobleem waar de industrie mee geconfronteerd wordt, niet oplossen."