Drukkerij Albe De Coker, die in 1877 opgericht werd, wordt op het ogenblik door Eric en Luc De Coker geleid. Zij zijn al de vijfde generatie aan het hoofd van dit familiebedrijf. "En op 6 januari 2020 zet de zesde generatie haar eerste stappen in de drukkerij," Luc De Coker die ondertussen 60 is en zijn pensioen voorbereidt, klinkt enthousiast. Zijn 27-jarige zoon Xavier verzekert de opvolging. Xavier De Coker die in de toegepaste economische wetenschappen afgestudeerd is, heeft eerst gedurende bijna vijf jaar in Praag en Londen gewerkt in de HR-sector. Voor het familiebedrijf dat hij nu komt versterken, gaat hij op zoek naar nieuwe projecten die het bedrijf mee moeten moderniseren.

Ook op het vlak van de investeringen is er nieuws. In december laatstleden werden bij Albe De Coker twee nieuwe digitale persen geïnstalleerd: een digitale rotatiepers Xeikon 9600 en de vellentonerpers Xerox Iridesse.

De Xeikon 9600 vervangt een oude Xeikon-pers van 10 jaar oud. Op de nieuwe pers zal behangselpapier (geen geweven papier) gedrukt worden voor B2B-klanten. De Xerox Iridesse neemt op haar beurt de plaats in van een oude Xerox iGen. De Iridesse heeft een 'full option' uitrusting gekregen: CMYK + goud + zilver + transparant + 2 x wit. "Met de veredeling in lijn in zilver en goud is de pers een troef voor gepersonaliseerde mailings," zegt Luc De Coker.

Op de foto: Luc De Coker met zijn zoon Xavier.

Drukkerij Albe De Coker, die in 1877 opgericht werd, wordt op het ogenblik door Eric en Luc De Coker geleid. Zij zijn al de vijfde generatie aan het hoofd van dit familiebedrijf. "En op 6 januari 2020 zet de zesde generatie haar eerste stappen in de drukkerij," Luc De Coker die ondertussen 60 is en zijn pensioen voorbereidt, klinkt enthousiast. Zijn 27-jarige zoon Xavier verzekert de opvolging. Xavier De Coker die in de toegepaste economische wetenschappen afgestudeerd is, heeft eerst gedurende bijna vijf jaar in Praag en Londen gewerkt in de HR-sector. Voor het familiebedrijf dat hij nu komt versterken, gaat hij op zoek naar nieuwe projecten die het bedrijf mee moeten moderniseren.Ook op het vlak van de investeringen is er nieuws. In december laatstleden werden bij Albe De Coker twee nieuwe digitale persen geïnstalleerd: een digitale rotatiepers Xeikon 9600 en de vellentonerpers Xerox Iridesse.De Xeikon 9600 vervangt een oude Xeikon-pers van 10 jaar oud. Op de nieuwe pers zal behangselpapier (geen geweven papier) gedrukt worden voor B2B-klanten. De Xerox Iridesse neemt op haar beurt de plaats in van een oude Xerox iGen. De Iridesse heeft een 'full option' uitrusting gekregen: CMYK + goud + zilver + transparant + 2 x wit. "Met de veredeling in lijn in zilver en goud is de pers een troef voor gepersonaliseerde mailings," zegt Luc De Coker.Op de foto: Luc De Coker met zijn zoon Xavier.