Alfred Rothlander (66) stond aan het hoofd van twee Duitse dochterondernemingen van de groep Langley - Claudius Peters (machinebouw) en Piller (elektrische systemen) - voor hij half 2010 op pensioen ging. Alfred Rothlander die met Tony Langley contact was blijven houden, heeft aanvaard om weer aan de slag te gaan en manroland sheetfed op het spoor te zetten.

"Alfred weet heel precies hoe we werken wanneer we een bedrijf overnemen. Hij is een heel ervaren directeur, op wie we kunnen rekenen in de overgangsfase tussen de oude, veeleer institutionele directie van manroland AG en onze eigen, meer flexibele aanpak," zei Tony Langley.

In een interview met onze Duitse collega 'Deutsche Drucker' liet Marcus Pabsh, de woordvoerder van manroland sheetfed, verstaan dat het bedrijf zich op de reeksen Roland 500, 700 en 900 zou toeleggen (van het formaat 50 x 70 tot het formaat 130 x 185 van de grootste Roland 900). Of de reeksen Roland 50 (formaat 36 x 52 cm) en Roland 200 (basisversie in het formaat 50 x 70) behouden blijven, staat nog niet vast.

Ook de rotatieafdeling van manroland krijgt in de loop van de volgende maanden een nieuwe directie. De nieuwe eigenaar, de groep Possehl, zoekt een externe kandidaat voor die post. Een interne kandidaat lijkt er niet te komen.

Gerd Finkbeiner, de vorige directeur van manroland, zal bij Possehl een rol als adviseur spelen, maar hij zal het bedrijf niet leiden. Ondertussen wordt de leiding waargenomen door Uwe Lüders, voorzitter van de raad van bestuur van Possehl, maar zijn andere opdrachten maken dat hij die interim niet lang zal kunnen uitoefenen.

Alfred Rothlander (66) stond aan het hoofd van twee Duitse dochterondernemingen van de groep Langley - Claudius Peters (machinebouw) en Piller (elektrische systemen) - voor hij half 2010 op pensioen ging. Alfred Rothlander die met Tony Langley contact was blijven houden, heeft aanvaard om weer aan de slag te gaan en manroland sheetfed op het spoor te zetten. "Alfred weet heel precies hoe we werken wanneer we een bedrijf overnemen. Hij is een heel ervaren directeur, op wie we kunnen rekenen in de overgangsfase tussen de oude, veeleer institutionele directie van manroland AG en onze eigen, meer flexibele aanpak," zei Tony Langley. In een interview met onze Duitse collega 'Deutsche Drucker' liet Marcus Pabsh, de woordvoerder van manroland sheetfed, verstaan dat het bedrijf zich op de reeksen Roland 500, 700 en 900 zou toeleggen (van het formaat 50 x 70 tot het formaat 130 x 185 van de grootste Roland 900). Of de reeksen Roland 50 (formaat 36 x 52 cm) en Roland 200 (basisversie in het formaat 50 x 70) behouden blijven, staat nog niet vast. Ook de rotatieafdeling van manroland krijgt in de loop van de volgende maanden een nieuwe directie. De nieuwe eigenaar, de groep Possehl, zoekt een externe kandidaat voor die post. Een interne kandidaat lijkt er niet te komen. Gerd Finkbeiner, de vorige directeur van manroland, zal bij Possehl een rol als adviseur spelen, maar hij zal het bedrijf niet leiden. Ondertussen wordt de leiding waargenomen door Uwe Lüders, voorzitter van de raad van bestuur van Possehl, maar zijn andere opdrachten maken dat hij die interim niet lang zal kunnen uitoefenen.