Het project rijpt al sinds 2007 toen Stora Enso een industrieterrein in Beihai kocht, in de provincie Guangxi, dicht bij Vietnam. De plannen zijn nu goedgekeurd en de werken kunnen beginnen. Volgens plan moet de productie eind 2014 opgestart worden.

De fabriek die een investering van ongeveer 1,6 miljard euro vertegenwoordigt, zal een capaciteit van 900.000 ton eucalyptuspulp en 450.000 ton karton (drankverpakkingen) hebben. In een tweede fase wordt de productiecapaciteit van karton verdubbeld.

Stora Enso bezit in de regio al 90.000 hectare aanplantingen om de toekomstige fabriek te bevoorraden. De Finse papierproducent heeft overigens al een stevige positie in China - hij exploiteert er meer bepaald een fabriek voor fijne papiersoorten en een andere fabriek voor ongestreken tijdschriftenpapier. Stora Enso heeft ook een meerderheidsbelang verworven in Inpac International, een producent van verpakkingen met vestigingen in China en India. Stora Enso stelt in China ongeveer 4.500 mensen tewerk.

Het project rijpt al sinds 2007 toen Stora Enso een industrieterrein in Beihai kocht, in de provincie Guangxi, dicht bij Vietnam. De plannen zijn nu goedgekeurd en de werken kunnen beginnen. Volgens plan moet de productie eind 2014 opgestart worden. De fabriek die een investering van ongeveer 1,6 miljard euro vertegenwoordigt, zal een capaciteit van 900.000 ton eucalyptuspulp en 450.000 ton karton (drankverpakkingen) hebben. In een tweede fase wordt de productiecapaciteit van karton verdubbeld. Stora Enso bezit in de regio al 90.000 hectare aanplantingen om de toekomstige fabriek te bevoorraden. De Finse papierproducent heeft overigens al een stevige positie in China - hij exploiteert er meer bepaald een fabriek voor fijne papiersoorten en een andere fabriek voor ongestreken tijdschriftenpapier. Stora Enso heeft ook een meerderheidsbelang verworven in Inpac International, een producent van verpakkingen met vestigingen in China en India. Stora Enso stelt in China ongeveer 4.500 mensen tewerk.