Alfred Rothlander, die door Tony Langley, de overnemer van manroland sheetfed, uit zijn pensioen teruggeroepen was, had in februari de leiding van het bedrijf in handen genomen. Zijn opdracht: de herneming superviseren. "Mijn taak zit erop," zei hij. "Elke steen is omgedraaid en ik ben blij dat het bedrijf nu in goede conditie verkeert." De 67-jarige Alfred Rothlander had voordien twee andere dochterondernemingen van de groep Langley in Duitsland geleid. De naam van zijn opvolger is nog niet bekend gemaakt.

manroland sheetfed maakte overigens bekend dat het, sinds het tien maanden geleden werd overgenomen, zijn honderdste pers geleverd had. "We zijn blij dat we dat cijfer gehaald hebben. Dat is precies wat ons met onze nieuwe organisatie voor 2012 voor ogen stond," verklaarde commercieel directeur Peter Conrady. "Na de herstructurering van dit jaar, kan de onderneming een kleine winst boeken, hoewel de fabriek maar op een derde van haar capaciteit draait. En op basis van de lopende projecten verwacht ik dat de capaciteitsbezetting in 2013 toeneemt."

Minder goed nieuws echter voor de fabriek manroland in Plauen. Daar was geen overnemer voor gevonden en het bedrijf staat sinds het failliet van het oude manroland in november 2011 onder tijdelijk beheer. Omdat er geen oplossing gevonden wordt, heeft de curator de definitieve sluiting aangekondigd. De 250 personeelsleden die er nog werken, worden ontslagen.

Alfred Rothlander, die door Tony Langley, de overnemer van manroland sheetfed, uit zijn pensioen teruggeroepen was, had in februari de leiding van het bedrijf in handen genomen. Zijn opdracht: de herneming superviseren. "Mijn taak zit erop," zei hij. "Elke steen is omgedraaid en ik ben blij dat het bedrijf nu in goede conditie verkeert." De 67-jarige Alfred Rothlander had voordien twee andere dochterondernemingen van de groep Langley in Duitsland geleid. De naam van zijn opvolger is nog niet bekend gemaakt. manroland sheetfed maakte overigens bekend dat het, sinds het tien maanden geleden werd overgenomen, zijn honderdste pers geleverd had. "We zijn blij dat we dat cijfer gehaald hebben. Dat is precies wat ons met onze nieuwe organisatie voor 2012 voor ogen stond," verklaarde commercieel directeur Peter Conrady. "Na de herstructurering van dit jaar, kan de onderneming een kleine winst boeken, hoewel de fabriek maar op een derde van haar capaciteit draait. En op basis van de lopende projecten verwacht ik dat de capaciteitsbezetting in 2013 toeneemt." Minder goed nieuws echter voor de fabriek manroland in Plauen. Daar was geen overnemer voor gevonden en het bedrijf staat sinds het failliet van het oude manroland in november 2011 onder tijdelijk beheer. Omdat er geen oplossing gevonden wordt, heeft de curator de definitieve sluiting aangekondigd. De 250 personeelsleden die er nog werken, worden ontslagen.