Die nieuwe machine (vijf kleuren en vernis) vervangt een vierkleuren CD. Volgens Stefaan Moeyaert, gedelegeerd bestuurder van de West-Vlaamse groep neemt de drukcapaciteit daardoor met 25 à 30% toe. "Met een modernere machine krijgen we zowel een grotere capaciteit als een grotere flexibiliteit. De link met de drukvoorbereiding is ook verbeterd waardoor we de inschiet en de insteltijden zullen kunnen verminderen."

Captains of Printing dat op 1 januari 2011 opgericht werd, groepeert zeven lokale drukkerijen: Moeyaert (Zedelgem), Debeer Printing (Torhout), Fieuws & Terryn (Bissegem), Cresco Graphics (Izegem), Vandevelde (Audenaerde), Nieuw Grafiek (Kortrijk) en Vandenberghe (Kortemark). Elk bedrijf heeft zijn commerciële identiteit behouden, maar de productie werd gecentraliseerd in twee vestigingen: Zedelgem voor de offset en Bissegem voor de digitale druk. Samen realiseerden de bedrijven vorig jaar een omzet van 5,75 miljoen € met een veertigtal werknemers.

De nieuwe XL 75 komt een machinepark versterken dat vier andere Heidelberg persen (twee SM 52 - 2 en 4 kleuren, een SM 74 - 4 kleuren en vernis, een SM 102 - 2 kleuren) en een enveloppenpers omvat. De groep beschikt ook nog over twee printsystemen Canon VP7000.

Die nieuwe machine (vijf kleuren en vernis) vervangt een vierkleuren CD. Volgens Stefaan Moeyaert, gedelegeerd bestuurder van de West-Vlaamse groep neemt de drukcapaciteit daardoor met 25 à 30% toe. "Met een modernere machine krijgen we zowel een grotere capaciteit als een grotere flexibiliteit. De link met de drukvoorbereiding is ook verbeterd waardoor we de inschiet en de insteltijden zullen kunnen verminderen."Captains of Printing dat op 1 januari 2011 opgericht werd, groepeert zeven lokale drukkerijen: Moeyaert (Zedelgem), Debeer Printing (Torhout), Fieuws & Terryn (Bissegem), Cresco Graphics (Izegem), Vandevelde (Audenaerde), Nieuw Grafiek (Kortrijk) en Vandenberghe (Kortemark). Elk bedrijf heeft zijn commerciële identiteit behouden, maar de productie werd gecentraliseerd in twee vestigingen: Zedelgem voor de offset en Bissegem voor de digitale druk. Samen realiseerden de bedrijven vorig jaar een omzet van 5,75 miljoen € met een veertigtal werknemers. De nieuwe XL 75 komt een machinepark versterken dat vier andere Heidelberg persen (twee SM 52 - 2 en 4 kleuren, een SM 74 - 4 kleuren en vernis, een SM 102 - 2 kleuren) en een enveloppenpers omvat. De groep beschikt ook nog over twee printsystemen Canon VP7000.