De fabriek van het voormalige Plamag, in Plauen, was de enige van de drie vestigingen van manroland waarvoor na het failliet van november 2011 geen overnemer gevonden werd. Er waren weliswaar lange onderhandelingen gevoerd met verscheidene kandidaten, onder meer de groep Possehl, die manroland web systems overgenomen had. Zonder succes echter. De curator had dan ook beslist om de fabriek in december 2012 te sluiten, waardoor de 250 laatste medewerkers hun baan verloren.

IBS dat hydraulische uitrustingen en andere industriële systemen fabriceert, heeft de fabriek opnieuw geopend. Ondertussen zijn er al een veertigtal medewerkers aan de slag. Tegen het einde van het jaar zou hun aantal 150 bedragen en op lange termijn zelfs 300.

De fabriek van het voormalige Plamag, in Plauen, was de enige van de drie vestigingen van manroland waarvoor na het failliet van november 2011 geen overnemer gevonden werd. Er waren weliswaar lange onderhandelingen gevoerd met verscheidene kandidaten, onder meer de groep Possehl, die manroland web systems overgenomen had. Zonder succes echter. De curator had dan ook beslist om de fabriek in december 2012 te sluiten, waardoor de 250 laatste medewerkers hun baan verloren. IBS dat hydraulische uitrustingen en andere industriële systemen fabriceert, heeft de fabriek opnieuw geopend. Ondertussen zijn er al een veertigtal medewerkers aan de slag. Tegen het einde van het jaar zou hun aantal 150 bedragen en op lange termijn zelfs 300.