Mimmetic is een dochteronderneming van de Losán Group, een van de grootste fabrikanten van houtproducten in Spanje. "Met onze nieuwe RotaJET van Koenig & Bauer bereiden we ons voor op de markt voor decoratiedruk. Wij geloven in digitaal printen en we denken dat in de decoratiemarkt een nieuwe realiteit mogelijk is. Gezien de specifieke marktvraag die in dit segment van toepassing is, bijvoorbeeld snelle time-to-market productie, geïndividualiseerde decoraties en korte oplagen, zijn we ervan overtuigd dat deze pers het succes van ons bedrijf zal verzekeren," zegt Jonathan Caballero, Senior Manager bij Mimmetic . De nieuwe pers zal naar verwachting in het komende voorjaar beginnen met de productie in Curtis in de provincie A Coruña in Noordwest-Spanje. Een nieuwe hal wordt momenteel voor de RotaJET gebouwd.

Het is meer dan 50 jaar geleden dat de broers Manuel, Luis en Emilio López Sánchez voor het eerst een klein timmerbedrijf oprichtten. In de tussentijd is Losán een van de brancheleiders in de productie van houtproducten met meer dan 1500 werknemers en een aanwezigheid op drie continenten. "We volgen al vele jaren een koers van groei en expansie en onderzoeken voortdurend de kansen in nieuwe markten. De oprichting van Mimmetic is dus een logische volgende stap voor ons. We voelen ons aangetrokken tot de uitdagingen," zegt Luis López Rico, lid van de raad van bestuur van de Losán Group. Het nieuw opgerichte bedrijf Mimmetic zal ook opereren vanuit de groepslocatie in Curtis.

De RotaJET 225 is het topmodel uit de RotaJET VL-serie van Koenig & Bauer. De single-pass inkjetrotatiepers heeft een rollenbreedte van 2250 mm en print volumes tot 18.000 m²/uur. De industriële inkjetpers maakt gebruik van watergebaseerde pigmentinkten. De pers is bedoeld voor het beprinten van decoratiepapier dat wordt gelamineerd op vloeren, panelen voor wanden en plafonds, meubels, werkvlakken, deuren, enz. Koenig & Bauer lonkt ook naar verpakkingstoepassingen waarbij de pers wordt ingezet voor het beprinten van linerpapier.

Mimmetic is een dochteronderneming van de Losán Group, een van de grootste fabrikanten van houtproducten in Spanje. "Met onze nieuwe RotaJET van Koenig & Bauer bereiden we ons voor op de markt voor decoratiedruk. Wij geloven in digitaal printen en we denken dat in de decoratiemarkt een nieuwe realiteit mogelijk is. Gezien de specifieke marktvraag die in dit segment van toepassing is, bijvoorbeeld snelle time-to-market productie, geïndividualiseerde decoraties en korte oplagen, zijn we ervan overtuigd dat deze pers het succes van ons bedrijf zal verzekeren," zegt Jonathan Caballero, Senior Manager bij Mimmetic . De nieuwe pers zal naar verwachting in het komende voorjaar beginnen met de productie in Curtis in de provincie A Coruña in Noordwest-Spanje. Een nieuwe hal wordt momenteel voor de RotaJET gebouwd. Het is meer dan 50 jaar geleden dat de broers Manuel, Luis en Emilio López Sánchez voor het eerst een klein timmerbedrijf oprichtten. In de tussentijd is Losán een van de brancheleiders in de productie van houtproducten met meer dan 1500 werknemers en een aanwezigheid op drie continenten. "We volgen al vele jaren een koers van groei en expansie en onderzoeken voortdurend de kansen in nieuwe markten. De oprichting van Mimmetic is dus een logische volgende stap voor ons. We voelen ons aangetrokken tot de uitdagingen," zegt Luis López Rico, lid van de raad van bestuur van de Losán Group. Het nieuw opgerichte bedrijf Mimmetic zal ook opereren vanuit de groepslocatie in Curtis. De RotaJET 225 is het topmodel uit de RotaJET VL-serie van Koenig & Bauer. De single-pass inkjetrotatiepers heeft een rollenbreedte van 2250 mm en print volumes tot 18.000 m²/uur. De industriële inkjetpers maakt gebruik van watergebaseerde pigmentinkten. De pers is bedoeld voor het beprinten van decoratiepapier dat wordt gelamineerd op vloeren, panelen voor wanden en plafonds, meubels, werkvlakken, deuren, enz. Koenig & Bauer lonkt ook naar verpakkingstoepassingen waarbij de pers wordt ingezet voor het beprinten van linerpapier.