De fabriek M-real van Alizay had een jaarcapaciteit van 310.000 ton bureaupapier. Vorig jaar in april werd ze in het raam van de herstructurering van de groep M-real, waarbij die zich meer op de verpakkingsmarkt ging toeleggen, gesloten. Sindsdien werden de installaties wel onderhouden om een eventuele overname te vergemakkelijken.

De oplossing die eind december gevonden is, bestaat erin dat het Franse departement 'Eure' de fabriek tijdelijk overneemt. Daarna wordt het grootste gedeelte van de site aan twee investeerders doorgegeven. De papierproductie wordt hervat door Double A, een Thaise papierproducent, terwijl de energiecentrale op biomassa die de fabriek bevoorraadt, geëxploiteerd zal worden door Neoen, een dochter van Direct Energie. Dat plan moet het mogelijk maken om 150 à 200 werknemers (van de 330 die op het moment van de sluiting aan het werk waren) weer aan te nemen. Op termijn zou de tewerkstelling tot 250 man kunnen oplopen. De productie zou in april 2013 hervat worden.

De fabriek M-real van Alizay had een jaarcapaciteit van 310.000 ton bureaupapier. Vorig jaar in april werd ze in het raam van de herstructurering van de groep M-real, waarbij die zich meer op de verpakkingsmarkt ging toeleggen, gesloten. Sindsdien werden de installaties wel onderhouden om een eventuele overname te vergemakkelijken. De oplossing die eind december gevonden is, bestaat erin dat het Franse departement 'Eure' de fabriek tijdelijk overneemt. Daarna wordt het grootste gedeelte van de site aan twee investeerders doorgegeven. De papierproductie wordt hervat door Double A, een Thaise papierproducent, terwijl de energiecentrale op biomassa die de fabriek bevoorraadt, geëxploiteerd zal worden door Neoen, een dochter van Direct Energie. Dat plan moet het mogelijk maken om 150 à 200 werknemers (van de 330 die op het moment van de sluiting aan het werk waren) weer aan te nemen. Op termijn zou de tewerkstelling tot 250 man kunnen oplopen. De productie zou in april 2013 hervat worden.