Een 'Treehouse' voor topontmoetingen

15/10/12 om 00:00 - Bijgewerkt op 14/10/12 om 23:59

Bron: Grafisch Nieuws

Het 'Treehouse' dat onlangs in Limburg ingehuldigd werd, en dat je als een moderne uitvoering van de boomhut uit onze kinderjaren kunt omschrijven, biedt ruimte om in de boomkruinen te vergaderen. Een idee van de papierproducent Sappi die daarvoor samengewerkt heeft met het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos, de gemeente Hechtel-Eksel en het communicatiebureau Proximity BBDO.

Een 'Treehouse' voor topontmoetingen

De structuur van hout en metaal die in het Bosland, het grootste bosgebied in Vlaanderen, opgetrokken is, biedt bedrijven en organisaties een inspiratiebron en een plek waar ze kunnen nadenken over nieuwe manieren om de duurzaamheid in hun activiteiten te integreren. Het 'Treehouse', een ontwerp van de Duitse architect Andreas Wenning, biedt plaats tot 25 personen.

Naast de constructie zelf omvat het project 'Treehouse' ook een online platform waarop de deelnemers ervaringen kunnen uitwisselen, alsook een ambassadeursprogramma dat de basis van een netwerk moet vormen. De drukkerij Haletra is een van de 'supporting partners' van het project.

Op 16 november eerstkomend zullen de medewerkers van Sappi, in dezelfde geest van duurzaamheid en in het raam van de Paper Week die dan in Brussel plaats vindt, in het Zoniënwoud 2750 bomen planten. Het is de vierde keer dat de papierproducent zulk een initiatief organiseert.

Lees meer over: