Komen wordt door de Leie in twee verdeeld: de linkeroever is Belgisch; de rechteroever Frans. En het is daar dat de zeefdrukker Créavi een nieuw gebouw optrekt, met een atelier van 8.000 m² en met 1000 m² kantoren. Daarmee wordt de nieuwe vestiging dubbel zo groot als de huidige vestiging in Wambrechies, vlak bij Lille. De verhuizing die in fases zal verlopen, begint half juni en moet eind juli volledig achter de rug zijn.

In de nieuwe gebouwen zal de onderneming een tweede Agfa M-Press (UV-inkjet) installeren met een drukoppervlak tot 160 x 260 cm. De pers komt een machinepark versterken dat al vier zeefdrukpersen en zes andere digitale druksystemen (zowel vlakbeddruk als rotatiedruk met een baanbreedte tot 3,2 m) telt, naast de eerste M-Press die in 2007 in gebruik genomen is.

Créavi was een van de eerste gebruikers ter wereld van de M-Press. Dominique Robert, een van de drie vennoten die het bedrijf leiden, legt uit: "We hebben Agfa en de M-Press gekozen omdat we van mening zijn dat dit het productiefste model is dat op het ogenblik op de markt is, en dat tevens de beste beeldkwaliteit biedt. Dat laatste heeft volgens mij te maken met het feit dat Agfa een grondige kennis van beelden en de reproductie ervan heeft, die je niet bij andere leveranciers aantreft. We hebben overigens altijd een uitstekende service gekregen voor onze eerste machine."

De M-Press die samen met Thieme ontwikkeld is, haalt snelheden tussen 229 en 686 m²/uur, afhankelijk van de gekozen kwaliteit.

Créavi dat een vijftigtal medewerkers telt, boekte vorig jaar een omzet van 11 miljoen euro. Het bedrijf is nog niet sterk vertegenwoordigd op de Belgische markt, waar het echter wel groeikansen ziet. "We werken al in onderaanneming voor een Belgische drukker, maar er is zeker nog potentieel. Brussel is niet zo ver. Dat is een van onze doelstellingen voor de volgende maanden en jaren, voegt Dominique Robert eraan toe.

Komen wordt door de Leie in twee verdeeld: de linkeroever is Belgisch; de rechteroever Frans. En het is daar dat de zeefdrukker Créavi een nieuw gebouw optrekt, met een atelier van 8.000 m² en met 1000 m² kantoren. Daarmee wordt de nieuwe vestiging dubbel zo groot als de huidige vestiging in Wambrechies, vlak bij Lille. De verhuizing die in fases zal verlopen, begint half juni en moet eind juli volledig achter de rug zijn. In de nieuwe gebouwen zal de onderneming een tweede Agfa M-Press (UV-inkjet) installeren met een drukoppervlak tot 160 x 260 cm. De pers komt een machinepark versterken dat al vier zeefdrukpersen en zes andere digitale druksystemen (zowel vlakbeddruk als rotatiedruk met een baanbreedte tot 3,2 m) telt, naast de eerste M-Press die in 2007 in gebruik genomen is. Créavi was een van de eerste gebruikers ter wereld van de M-Press. Dominique Robert, een van de drie vennoten die het bedrijf leiden, legt uit: "We hebben Agfa en de M-Press gekozen omdat we van mening zijn dat dit het productiefste model is dat op het ogenblik op de markt is, en dat tevens de beste beeldkwaliteit biedt. Dat laatste heeft volgens mij te maken met het feit dat Agfa een grondige kennis van beelden en de reproductie ervan heeft, die je niet bij andere leveranciers aantreft. We hebben overigens altijd een uitstekende service gekregen voor onze eerste machine." De M-Press die samen met Thieme ontwikkeld is, haalt snelheden tussen 229 en 686 m²/uur, afhankelijk van de gekozen kwaliteit. Créavi dat een vijftigtal medewerkers telt, boekte vorig jaar een omzet van 11 miljoen euro. Het bedrijf is nog niet sterk vertegenwoordigd op de Belgische markt, waar het echter wel groeikansen ziet. "We werken al in onderaanneming voor een Belgische drukker, maar er is zeker nog potentieel. Brussel is niet zo ver. Dat is een van onze doelstellingen voor de volgende maanden en jaren, voegt Dominique Robert eraan toe.