Delabie S.A. is een vellen- en rotatiedrukkerij die zich in producten voor direct mail gespecialiseerd heeft, maar die ook handelsdrukwerk zoals folders, catalogi, magazines, enz. produceert. Met 95 medewerkers realiseerde Delabie SA in 2011 een omzet van 15,4 miljoen €, waarvan de helft voor de export.

De nieuwe rotatiepers, die in november opgestart wordt, vervangt een Polyman die in 1996 geïnstalleerd werd. Het gaat om een 16-pagina Rotoman heatset met 5 drukgroepen (5/5). Op de vijfde drukgroep kan vernis of speciale inkt gedrukt worden. Tevens zal de machine voorzien zijn van een gommeer- en perforatiegroep. Met de vouwgroep, waarop ook een extra snijmodule aangesloten is, zijn voor- , delta- en dubbelparallelvouwen mogelijk. Er zijn 3 afwerkmodi: opnieuw oprollen, uitvoer in de sheeter of in lijn vouwen, snijden en afwerken.

In het machinepark van Delabie staat er al sinds 2010 een 16-pagina rotoman (met 5 drukgroepen, vliegende plaatwissel, delta- en dubbelparallelvouw, snijmodule, sheeter en snijlijn). Daarnaast beschikt de drukkerij nog over 2 vellenpersen van het formaat 74 x 104 cm: een Roland 708 (8 kleuren 4/4) en een Roland 705 LV (5 kleuren 5/0 en vernis) - beiden uit 2009. De grote afwerk- en verzendafdeling is uitgerust met 12 vouwmachines, 3 verzamelhechters, een couverteermachine en inkjetkoppen voor personalisatie.

Delabie S.A. is een vellen- en rotatiedrukkerij die zich in producten voor direct mail gespecialiseerd heeft, maar die ook handelsdrukwerk zoals folders, catalogi, magazines, enz. produceert. Met 95 medewerkers realiseerde Delabie SA in 2011 een omzet van 15,4 miljoen €, waarvan de helft voor de export.De nieuwe rotatiepers, die in november opgestart wordt, vervangt een Polyman die in 1996 geïnstalleerd werd. Het gaat om een 16-pagina Rotoman heatset met 5 drukgroepen (5/5). Op de vijfde drukgroep kan vernis of speciale inkt gedrukt worden. Tevens zal de machine voorzien zijn van een gommeer- en perforatiegroep. Met de vouwgroep, waarop ook een extra snijmodule aangesloten is, zijn voor- , delta- en dubbelparallelvouwen mogelijk. Er zijn 3 afwerkmodi: opnieuw oprollen, uitvoer in de sheeter of in lijn vouwen, snijden en afwerken. In het machinepark van Delabie staat er al sinds 2010 een 16-pagina rotoman (met 5 drukgroepen, vliegende plaatwissel, delta- en dubbelparallelvouw, snijmodule, sheeter en snijlijn). Daarnaast beschikt de drukkerij nog over 2 vellenpersen van het formaat 74 x 104 cm: een Roland 708 (8 kleuren 4/4) en een Roland 705 LV (5 kleuren 5/0 en vernis) - beiden uit 2009. De grote afwerk- en verzendafdeling is uitgerust met 12 vouwmachines, 3 verzamelhechters, een couverteermachine en inkjetkoppen voor personalisatie.