In november en december 2017 leverde drukkerij Solidaire, uit het Franse Matigné-sur-Mayenne, 1000 exemplaren van een recente publicatie over Johnny Hallyday. Het boek met de grote afmetingen (55 x 32 cm) weegt 7 kg, heeft een metalen omslag en telt 130 pagina's. Om alles te binden, opteerde de drukkerij ervoor om het boek te perforeren en ringen aan te brengen.

Het boek dat als titel niet meer dan de naam van de zanger draagt - 'Johnny Hallyday' - werd geschreven door André Bercoff, een journalist en auteur. Het werk werd in de lente van 2017 door twee Parijse uitgevershuizen besteld. De druk was al aan de gang voor de Franse rocker op 74-jarige leeftijd in de nacht van 5 op 6 december 20178 stierf. Sindsdien is al meer dan de helft van de 1.000 exemplaren verkocht, tegen de prijs van 495 ? per exemplaar.

De drukkerij Solidaire is een beschuttende werkplaats waar meer dan 80% van de 60 medewerkers een beperking hebben. Sinds dit opmerkelijke boek op de markt is, heeft de drukkerij aan naambekendheid gewonnen en kan ze haar kennis bewijzen.

In een video op YouTube kan men de verschillende stappen in de productie van dit werk volgen - van de inslagschema's tot de afwerking. De video kunt u hier bekijken:

In november en december 2017 leverde drukkerij Solidaire, uit het Franse Matigné-sur-Mayenne, 1000 exemplaren van een recente publicatie over Johnny Hallyday. Het boek met de grote afmetingen (55 x 32 cm) weegt 7 kg, heeft een metalen omslag en telt 130 pagina's. Om alles te binden, opteerde de drukkerij ervoor om het boek te perforeren en ringen aan te brengen.Het boek dat als titel niet meer dan de naam van de zanger draagt - 'Johnny Hallyday' - werd geschreven door André Bercoff, een journalist en auteur. Het werk werd in de lente van 2017 door twee Parijse uitgevershuizen besteld. De druk was al aan de gang voor de Franse rocker op 74-jarige leeftijd in de nacht van 5 op 6 december 20178 stierf. Sindsdien is al meer dan de helft van de 1.000 exemplaren verkocht, tegen de prijs van 495 ? per exemplaar.De drukkerij Solidaire is een beschuttende werkplaats waar meer dan 80% van de 60 medewerkers een beperking hebben. Sinds dit opmerkelijke boek op de markt is, heeft de drukkerij aan naambekendheid gewonnen en kan ze haar kennis bewijzen.In een video op YouTube kan men de verschillende stappen in de productie van dit werk volgen - van de inslagschema's tot de afwerking. De video kunt u hier bekijken: