Shinwa Factory bedrukt papier en karton en realiseert een omzet van ongeveer 26,5 miljoen euro. De Impremia NS40 is een digitale pers op B1 formaat die wordt gebouwd op een Komori chassis en gebruik maakt van Landa's nanografische inkjettechnologie.

De Impremia NS40 werd als een conceptstudie voorgesteld op drupa 2016. De commercialisering ervan is voorzien voor 2020. De Impremia drukt aan een snelheid van 6.500 vellen per uur, is beschikbaar in 4 tot 7 kleuren en beschikt over een geïntegreerde vernisunit. Vellenformaten tot 750 x 1.050 mm in een dikte van 0,06 mm tot 0,8 mm kunnen verwerkt worden.

Eén van de eisen van Shinwa Factory is dat de machine in staat moet zijn veel kleine verpakkingsoplagen snel te verwerken. Ongeveer 40% van de verpakkingsopdrachten van de Japanse drukker benodigen 2000 vel of minder. Een andere eis is dat door de manier van werken het aantal manuele stappen en kosten kunnen gereduceerd worden voor de productie van signs en displays, de hoofdactiviteit van de Japanse drukker.

In eigen land tekende Cassochrome, de specialist in kunstboeken in Waregem, tijdens drupa 2016 een zogenoemde 'letter of intent' voor de aanschaf van een Komori Impremia NS40. We schreven toen dat Cassochrome daarmee een van de drie Europese drukkers was die voor de NS40 kozen - wereldwijd waren het er volgens onze berichtgeving in juni 2016 negen. Zij moesten nog wel enige tijd op hun nanografische pers wachten. Eerst moest in samenwerking met Landa de testfase in 2017 goed worden afgerond, waarna de machines in het voorjaar van 2018 beschikbaar zouden komen. De NS40 zou worden uitgebracht in een vierkleuren en een zevenkleurenversie, naar wens met of zonder coater. Diezelfde varianten gelden ook voor de tweezijdig drukkende NS440.

De marktintroductie van de persen is dus steeds uitgesteld. Het is nu wachten op drupa 2020.

Shinwa Factory bedrukt papier en karton en realiseert een omzet van ongeveer 26,5 miljoen euro. De Impremia NS40 is een digitale pers op B1 formaat die wordt gebouwd op een Komori chassis en gebruik maakt van Landa's nanografische inkjettechnologie.De Impremia NS40 werd als een conceptstudie voorgesteld op drupa 2016. De commercialisering ervan is voorzien voor 2020. De Impremia drukt aan een snelheid van 6.500 vellen per uur, is beschikbaar in 4 tot 7 kleuren en beschikt over een geïntegreerde vernisunit. Vellenformaten tot 750 x 1.050 mm in een dikte van 0,06 mm tot 0,8 mm kunnen verwerkt worden.Eén van de eisen van Shinwa Factory is dat de machine in staat moet zijn veel kleine verpakkingsoplagen snel te verwerken. Ongeveer 40% van de verpakkingsopdrachten van de Japanse drukker benodigen 2000 vel of minder. Een andere eis is dat door de manier van werken het aantal manuele stappen en kosten kunnen gereduceerd worden voor de productie van signs en displays, de hoofdactiviteit van de Japanse drukker.In eigen land tekende Cassochrome, de specialist in kunstboeken in Waregem, tijdens drupa 2016 een zogenoemde 'letter of intent' voor de aanschaf van een Komori Impremia NS40. We schreven toen dat Cassochrome daarmee een van de drie Europese drukkers was die voor de NS40 kozen - wereldwijd waren het er volgens onze berichtgeving in juni 2016 negen. Zij moesten nog wel enige tijd op hun nanografische pers wachten. Eerst moest in samenwerking met Landa de testfase in 2017 goed worden afgerond, waarna de machines in het voorjaar van 2018 beschikbaar zouden komen. De NS40 zou worden uitgebracht in een vierkleuren en een zevenkleurenversie, naar wens met of zonder coater. Diezelfde varianten gelden ook voor de tweezijdig drukkende NS440.De marktintroductie van de persen is dus steeds uitgesteld. Het is nu wachten op drupa 2020.