EFTA-Benelux organiseerde op 25 april 2024 de eerste EFTA Technische Themadag bij Van der Valk in Breda. Een divers panel van sprekers boog zich over Extended Color Gamut (ECG).

Weinand van Kesteren van Verpakkingsindustrie Veenendaal (VIV) gaf een overzicht van de voordelen die 'Smart Digital Flexo' heeft gebracht in hun dagelijkse productie van een gevarieerd assortiment verpakkingen. Zijn presentatie benadrukte de efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen die door deze technologie mogelijk zijn gemaakt.

Consultant Jan Duffhues nam het stokje over met een lezing over kleurcontrole en het belang ervan bij het consistent houden van verpakkingen in de retailmarkt.

De themadag kreeg een meer internationaal karakter met de komst van Kai Lankinen uit Finland, die sprak over de voordelen van Extended Color Gamut. Zijn presentatie gaf een inzicht in de milieuvoordelen en de standaardisatiemogelijkheden die ECG-printen biedt, wat ook aansluit bij de huidige trend van duurzaam produceren.

Dan Pulling van Hybrid Software deelde vervolgens zijn inzichten over de softwaretechnologie die nodig is om Extended Color Gamut te implementeren.

De themadag werd afgesloten met een panel met alle sprekers, aangevuld met Sandra Schörn, Print Development specialist bij Friesland Campina, een bekende expert in de sector. Tijdens deze sessie kregen deelnemers de kans om direct vragen te stellen en ideeën uit te wisselen.

EFTA-Benelux organiseerde op 25 april 2024 de eerste EFTA Technische Themadag bij Van der Valk in Breda. Een divers panel van sprekers boog zich over Extended Color Gamut (ECG).Weinand van Kesteren van Verpakkingsindustrie Veenendaal (VIV) gaf een overzicht van de voordelen die 'Smart Digital Flexo' heeft gebracht in hun dagelijkse productie van een gevarieerd assortiment verpakkingen. Zijn presentatie benadrukte de efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen die door deze technologie mogelijk zijn gemaakt.Consultant Jan Duffhues nam het stokje over met een lezing over kleurcontrole en het belang ervan bij het consistent houden van verpakkingen in de retailmarkt.De themadag kreeg een meer internationaal karakter met de komst van Kai Lankinen uit Finland, die sprak over de voordelen van Extended Color Gamut. Zijn presentatie gaf een inzicht in de milieuvoordelen en de standaardisatiemogelijkheden die ECG-printen biedt, wat ook aansluit bij de huidige trend van duurzaam produceren.Dan Pulling van Hybrid Software deelde vervolgens zijn inzichten over de softwaretechnologie die nodig is om Extended Color Gamut te implementeren.De themadag werd afgesloten met een panel met alle sprekers, aangevuld met Sandra Schörn, Print Development specialist bij Friesland Campina, een bekende expert in de sector. Tijdens deze sessie kregen deelnemers de kans om direct vragen te stellen en ideeën uit te wisselen.