Pix & Real is een creatief atelier dat uiteenlopende diensten aanbiedt en zich toelegt op het ontwerpen en realiseren van speciale effecten voor film, televisie en reclame. Dat gaat van 3D-druk en -beeldjes over conceptart, animaties, het ontwerp en de productie van figuurtjes tot storyboards. Al drie jaar lang paste Pix & Real de technologie van Massivit toe, maar tot nu toe besteedde het bedrijf dat werk uit. Omgekeerd deden de 3D-drukkers een beroep op de expertise van Pix & Real voor de afwerking van bepaalde opdrachten. CEO Pascal Berger besliste uiteindelijk om toch te investeren.

Sneller en preciezer

"Een droom die eindelijk werkelijkheid geworden is", zegt Berger in M&C Magazine. Nu kunnen met de Massivit 1800 grote 3D-voorwerpen vervaardigd worden die voordien door ervaren kunstenaars gerealiseerd werden. Pascal Berger: "Het voordeel is dat deze methode veel sneller en preciezer is dan wanneer we een model uit een blok styrofoam vervaardigen. Vaak combineren we ook verscheidene technologieën. Zo werden de grootste stukken van de velociraptor op de foto met de Massivit 1800 vervaardigd. Voor de klauwen en poten, waarin veel meer details nodig zijn, gebruikten we kleinere 3D-printers. Zodra alles geprint is, worden de verschillende elementen geassembleerd om afgewerkt te worden." Door de integratie van de nieuwe technologie ziet Pascal Berger ook kansen om de activiteiten van zijn bedrijf te diversifiëren.

Vijf in de Benelux

Sinds 2018 distribueert Digital Dot de grootformaat 3D-printtechnologie van Massivit in de Benelux. Digital Dot, dat in Melsbroek gevestigd is, is tevens het Europese demonstratiecentrum van de Israëlische producent. De installatie bij Pix & Real is de vijfde in de Benelux: drie in België (naast Pix & Real ook nog Art Nzo en 3Motion) en twee in Nederland (Xclusive International en 3D Next Level).

Pix & Real is een creatief atelier dat uiteenlopende diensten aanbiedt en zich toelegt op het ontwerpen en realiseren van speciale effecten voor film, televisie en reclame. Dat gaat van 3D-druk en -beeldjes over conceptart, animaties, het ontwerp en de productie van figuurtjes tot storyboards. Al drie jaar lang paste Pix & Real de technologie van Massivit toe, maar tot nu toe besteedde het bedrijf dat werk uit. Omgekeerd deden de 3D-drukkers een beroep op de expertise van Pix & Real voor de afwerking van bepaalde opdrachten. CEO Pascal Berger besliste uiteindelijk om toch te investeren. "Een droom die eindelijk werkelijkheid geworden is", zegt Berger in M&C Magazine. Nu kunnen met de Massivit 1800 grote 3D-voorwerpen vervaardigd worden die voordien door ervaren kunstenaars gerealiseerd werden. Pascal Berger: "Het voordeel is dat deze methode veel sneller en preciezer is dan wanneer we een model uit een blok styrofoam vervaardigen. Vaak combineren we ook verscheidene technologieën. Zo werden de grootste stukken van de velociraptor op de foto met de Massivit 1800 vervaardigd. Voor de klauwen en poten, waarin veel meer details nodig zijn, gebruikten we kleinere 3D-printers. Zodra alles geprint is, worden de verschillende elementen geassembleerd om afgewerkt te worden." Door de integratie van de nieuwe technologie ziet Pascal Berger ook kansen om de activiteiten van zijn bedrijf te diversifiëren.Sinds 2018 distribueert Digital Dot de grootformaat 3D-printtechnologie van Massivit in de Benelux. Digital Dot, dat in Melsbroek gevestigd is, is tevens het Europese demonstratiecentrum van de Israëlische producent. De installatie bij Pix & Real is de vijfde in de Benelux: drie in België (naast Pix & Real ook nog Art Nzo en 3Motion) en twee in Nederland (Xclusive International en 3D Next Level).