Eerste installatie CorruJet inkjetpers voor golfkarton

11/03/19 om 07:23 - Bijgewerkt om 07:22

De Duitse specialist in golfkarton en verpakkingen Hans Kolb Wellpappe installeert als eerste een CorruJet pers van Koenig & Bauer. Deze op de RotaJet gebaseerde inkjetpers bedrukt vellen golfkarton tot een formaat van 170 x 130 cm (tot 8 mm dik) op een snelheid van maximaal 6.000 vel per uur.

Eerste installatie CorruJet inkjetpers voor golfkarton

Koenig & Bauer kondigde de CorruJet vorig jaar aan als uitbreiding van haar portfolio digitale persen en als aanvulling op haar analoge golfkarton-persen CorruFlex en CorruCut. Kolb neemt de pers in het tweede kwartaal van 2019 in gebruik bij haar vorig jaar nieuw geopende 'DigitalSolutions' vestiging in het Duitse Memmingen-Amendingen. Kolb-directeur Bernhard Ruffing verklaart de keuze voor deze pers: "Differentiatie, snelle time-to-market, kleinere oplages en behoefte aan verschillende versies - de vraag van onze klanten verandert snel en voortdurend. Het is daarom logisch op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden in post-printing. Met de CorruJet zijn we klaar voor de toekomst."

De CorruJet van Koenig & Bauer heeft een modulair ontwerp voor vier kleuren (CMYK). De pers maakt gebruik van watergebaseerde inkten en van Fuji Dimatix Samba inkjetkoppen, en kent een maximale resolutie van 1200 x 1200 dpi.