De handelsdrukkerij RGI, die in 1984 opgericht werd, is gevestigd in Saint-Thibault-des-Vignes, ten oosten van Parijs. Al bijna veertig jaar produceert de onderneming een ruime waaier producten voor een groot aantal klanten. Sinds een jaar zocht RGI ook naar mogelijkheden om in digitale druk op het B2-formaat te investeren. De vennoten Philippe de Moura en Jean-François Le Borgne opteerden voor de JetPress 750S High Speed van Fujifilm.

"Corona heeft alles veranderd", verklaart Jean-François Le Borgne, codirecteur van RGI. "Onze werkwijze is veranderd en onze sector is op zijn kop gezet. We hadden al gemerkt dat de markt in de richting van gericht drukwerk van hoge kwaliteit evolueerde en de pandemie heeft die trend nog versneld."

Van offset naar digitale druk

De drukkerij kreeg haar offsetplaten al van Fujifilm geleverd. "We zijn een offsetdrukkerij en met minieme veranderingen in onze processen past de JetPress 750S High Speed perfect in die omgeving", zeggen de bedrijfsleiders. Ze hebben het ook over een 'eigentijdse' pers en in de huidige situatie, die gekenmerkt wordt door prijsstijgingen voor grondstoffen (aluminium, inkten, papier...), maakt de digitale pers het mogelijk om het papierafval met 80 procent te verminderen.

"De JetPress is ontwikkeld om hoogwaardig handelsdrukwerk in kleine oplagen te leveren", zegt Taro Aoki, hoofd digitale printoplossingen bij Fujifilm Europe. "De markt vraagt daar hoe langer hoe meer naar en het model High Speed kan de overgang van offset naar digitale druk versnellen."

De handelsdrukkerij RGI, die in 1984 opgericht werd, is gevestigd in Saint-Thibault-des-Vignes, ten oosten van Parijs. Al bijna veertig jaar produceert de onderneming een ruime waaier producten voor een groot aantal klanten. Sinds een jaar zocht RGI ook naar mogelijkheden om in digitale druk op het B2-formaat te investeren. De vennoten Philippe de Moura en Jean-François Le Borgne opteerden voor de JetPress 750S High Speed van Fujifilm."Corona heeft alles veranderd", verklaart Jean-François Le Borgne, codirecteur van RGI. "Onze werkwijze is veranderd en onze sector is op zijn kop gezet. We hadden al gemerkt dat de markt in de richting van gericht drukwerk van hoge kwaliteit evolueerde en de pandemie heeft die trend nog versneld."De drukkerij kreeg haar offsetplaten al van Fujifilm geleverd. "We zijn een offsetdrukkerij en met minieme veranderingen in onze processen past de JetPress 750S High Speed perfect in die omgeving", zeggen de bedrijfsleiders. Ze hebben het ook over een 'eigentijdse' pers en in de huidige situatie, die gekenmerkt wordt door prijsstijgingen voor grondstoffen (aluminium, inkten, papier...), maakt de digitale pers het mogelijk om het papierafval met 80 procent te verminderen."De JetPress is ontwikkeld om hoogwaardig handelsdrukwerk in kleine oplagen te leveren", zegt Taro Aoki, hoofd digitale printoplossingen bij Fujifilm Europe. "De markt vraagt daar hoe langer hoe meer naar en het model High Speed kan de overgang van offset naar digitale druk versnellen."