Op vrijdag 14 maart hebben luchtvaarttycoon Dr. Martin Schröder en Astronaut André Kuipers de geavanceerde vellendrukpers bij Holbox in gebruik gesteld. Met de nieuwe vellenpers is een investering van 5 miljoen euro gemoeid. Die maakt deel uit van een groter investeringsprogramma van ca. 10 miljoen euro. Holbox investeerde ook in Gliwice, Polen, waar het bedrijf nog een productievestiging heeft. De productiecapaciteit werd er verdubbeld.

De nieuwe pers heeft een drukformaat van 1640 x 1200 mm en drukt aan 13.000 vel per uur. De insteltijd is zes minuten, het reinigen van de machine geschiedt automatisch. Een belangrijk voordeel daarnaast is het terugbrengen van het inschietpercentage met meer dan 70%. Algemeen directeur Jan Hol: "Wij willen ons niet positioneren als drukkers, hoewel we natuurlijk wel grote drukpersen hebben. De pers is voor ons een middel om op concurrerende wijze allerhande displays te vervaardigen en deze bovenal op tijd te leveren. Wij maken displays en beheersen het proces van het begin tot het eind. De pers is daarbij een vitaal onderdeel, maar niet het belangrijkste."

Bron: Holbox

Op vrijdag 14 maart hebben luchtvaarttycoon Dr. Martin Schröder en Astronaut André Kuipers de geavanceerde vellendrukpers bij Holbox in gebruik gesteld. Met de nieuwe vellenpers is een investering van 5 miljoen euro gemoeid. Die maakt deel uit van een groter investeringsprogramma van ca. 10 miljoen euro. Holbox investeerde ook in Gliwice, Polen, waar het bedrijf nog een productievestiging heeft. De productiecapaciteit werd er verdubbeld. De nieuwe pers heeft een drukformaat van 1640 x 1200 mm en drukt aan 13.000 vel per uur. De insteltijd is zes minuten, het reinigen van de machine geschiedt automatisch. Een belangrijk voordeel daarnaast is het terugbrengen van het inschietpercentage met meer dan 70%. Algemeen directeur Jan Hol: "Wij willen ons niet positioneren als drukkers, hoewel we natuurlijk wel grote drukpersen hebben. De pers is voor ons een middel om op concurrerende wijze allerhande displays te vervaardigen en deze bovenal op tijd te leveren. Wij maken displays en beheersen het proces van het begin tot het eind. De pers is daarbij een vitaal onderdeel, maar niet het belangrijkste." Bron: Holbox