Simian, moederbedrijf van Flyerzone, Drukland en Reclameland, laat zich voorstaan op 'productie in eigen huis'. De snelle groei naar inmiddels 500.000 klanten die dagelijks tot zo'n 2.500 orders plaatsen - en die ook steeds sneller geleverd willen krijgen - maakte capaciteitsuitbreiding noodzakelijk. Vorig jaar werd al een nieuwe productiehal gebouwd om de oppervlakte van het bedrijf in Westerbroek (in 's Nederlands meest noordelijke provincie Groningen) te vergroten van 10.000 naar 35.000 vierkante meter.

Wouter Haan, directeur/eigenaar van Simian, maakte vorige week tijdens de Vakdag Print & Sign zijn plannen bekend over de invulling van die extra ruimte. Met een investering in een Kornit Atlas 'direct to garment'-printer is de capaciteit van 15 naar 180 T-shirts per uur opgevoerd. En om de productiemogelijkheden van vlaggen en doeken uit te breiden haalt Simian onder andere vier Durst-machines in huis op 5 meter breedte met een snelheid van 150 vierkante meter per uur.

Bovendien krijgen de huidige twee Komori Lithrone G840P H-UV-offsetpersen en drie HP Indigo persen in maart gezelschap van de Landa S10P: een digitale vellenpers op B1-formaat, met mogelijkheid om tweezijdig te drukken. Benny Landa feliciteerde Simian tijdens het evenement per video met de investering. Hij liet en passant weten dat de Landa-fabrieken volop draaien: er wordt in Israël gebouwd aan telkens 5 machines tegelijk, zowel rotatieve als vellenpersen.

Simian, moederbedrijf van Flyerzone, Drukland en Reclameland, laat zich voorstaan op 'productie in eigen huis'. De snelle groei naar inmiddels 500.000 klanten die dagelijks tot zo'n 2.500 orders plaatsen - en die ook steeds sneller geleverd willen krijgen - maakte capaciteitsuitbreiding noodzakelijk. Vorig jaar werd al een nieuwe productiehal gebouwd om de oppervlakte van het bedrijf in Westerbroek (in 's Nederlands meest noordelijke provincie Groningen) te vergroten van 10.000 naar 35.000 vierkante meter.Wouter Haan, directeur/eigenaar van Simian, maakte vorige week tijdens de Vakdag Print & Sign zijn plannen bekend over de invulling van die extra ruimte. Met een investering in een Kornit Atlas 'direct to garment'-printer is de capaciteit van 15 naar 180 T-shirts per uur opgevoerd. En om de productiemogelijkheden van vlaggen en doeken uit te breiden haalt Simian onder andere vier Durst-machines in huis op 5 meter breedte met een snelheid van 150 vierkante meter per uur.Bovendien krijgen de huidige twee Komori Lithrone G840P H-UV-offsetpersen en drie HP Indigo persen in maart gezelschap van de Landa S10P: een digitale vellenpers op B1-formaat, met mogelijkheid om tweezijdig te drukken. Benny Landa feliciteerde Simian tijdens het evenement per video met de investering. Hij liet en passant weten dat de Landa-fabrieken volop draaien: er wordt in Israël gebouwd aan telkens 5 machines tegelijk, zowel rotatieve als vellenpersen.