Benes werd op 5 augustus 2015 officieel overgenomen door Pantoon. Beide bedrijven zijn actief in de signindustrie maar legden enigszins andere accenten, waardoor hun samengaan voldoende fundamenten biedt voor het realiseren van synergieën. Ook in de print & sign sector is er een belangrijke consolidatiebeweging onder leveranciers geweest. Enkele distributeurs zoals PaperlinX en Plantin zijn uit deze branche verdwenen, terwijl anderen zoals Pantoon zijn blijven groeien.

Grafische bedrijven die op zoek zijn naar diversificatie, kregen tussen de moderne kunstwerken van de Verbeke Foundation een goed zich op de vele opportuniteiten die grootformaat printen biedt. Die mogelijkheden werden getoond door de leveranciers van Pantoon/Benes, wiens stands in de overdekte ruimten van het kunstencentrum waren opgesteld. Grootformaat is intussen veel meer dan het printen op canvasdoeken en vinyl of het wrappen van wagens. Interieurdecoratie (behang, meubelpanelen, glasdecoratie, decoratietextiel, enz.) is bijvoorbeeld een belangrijke groeisector. Alle technieken hiervoor werden uitvoerig gedemonstreerd. Ook 3D-printen waarvoor Pantoon het aparte bedrijf FormID in het leven riep, was op de afspraak. De HP PageWide XL 5000 werd de eerste keer op een evenement aan het publiek getoond. Het inkjettoestel met zijn paginabrede printbar van 101,6 cm, print 14 pagina's A1 per minuut in kleur of zwart-wit. Het is bedoeld voor het afdrukken van zowel technische documenten zoals planafdrukken als van posters

'This is not an open house' stond op de uitnodiging van Pantoon/Benes voor het evenement in de Verbeke Foundation vermeld. Dat was het ook want het ging om een persoonlijke invitatie zoals voor de vernissage van een kunsttentoonstelling. De locatie was uniek. De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke-Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als 'kunstenvrijplaats' ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m2 overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

Benes werd op 5 augustus 2015 officieel overgenomen door Pantoon. Beide bedrijven zijn actief in de signindustrie maar legden enigszins andere accenten, waardoor hun samengaan voldoende fundamenten biedt voor het realiseren van synergieën. Ook in de print & sign sector is er een belangrijke consolidatiebeweging onder leveranciers geweest. Enkele distributeurs zoals PaperlinX en Plantin zijn uit deze branche verdwenen, terwijl anderen zoals Pantoon zijn blijven groeien. Grafische bedrijven die op zoek zijn naar diversificatie, kregen tussen de moderne kunstwerken van de Verbeke Foundation een goed zich op de vele opportuniteiten die grootformaat printen biedt. Die mogelijkheden werden getoond door de leveranciers van Pantoon/Benes, wiens stands in de overdekte ruimten van het kunstencentrum waren opgesteld. Grootformaat is intussen veel meer dan het printen op canvasdoeken en vinyl of het wrappen van wagens. Interieurdecoratie (behang, meubelpanelen, glasdecoratie, decoratietextiel, enz.) is bijvoorbeeld een belangrijke groeisector. Alle technieken hiervoor werden uitvoerig gedemonstreerd. Ook 3D-printen waarvoor Pantoon het aparte bedrijf FormID in het leven riep, was op de afspraak. De HP PageWide XL 5000 werd de eerste keer op een evenement aan het publiek getoond. Het inkjettoestel met zijn paginabrede printbar van 101,6 cm, print 14 pagina's A1 per minuut in kleur of zwart-wit. Het is bedoeld voor het afdrukken van zowel technische documenten zoals planafdrukken als van posters'This is not an open house' stond op de uitnodiging van Pantoon/Benes voor het evenement in de Verbeke Foundation vermeld. Dat was het ook want het ging om een persoonlijke invitatie zoals voor de vernissage van een kunsttentoonstelling. De locatie was uniek. De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke-Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als 'kunstenvrijplaats' ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m2 overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.