De spandoekautomaat is ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf BannerXpress B.V.. Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld die een spandoekautomaat heeft.

Met de BannerXpress van het gelijknamige bedrijf kan men in een aantal minuten een spandoek maken. In slechts vijf stappen is het persoonlijke spandoek gereed. Allereest kiest men het formaat. Dit kan variëren van small (40 cm breed) of medium (130 cm breed) tot large (bijna 3 meter breed). De hoogte van alle doeken is identiek, 30 cm. Na het kiezen van het formaat kiest men een achtergrond en thema. Daarna voert men de gewenste tekst in. Na betaling via pin of creditcard wordt het spandoek op canvas uitgeprint.

Voorlopig staat er alleen een automaat in Aankomst 2, maar bij gebleken succes volgen er misschien meer op andere locaties.

De kosten voor een klein spandoek bedragen EUR 3,95, voor een medium spandoek betaalt men EUR 9,95 en een large formaat kost EUR 14,95.

De spandoekautomaat is ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf BannerXpress B.V.. Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld die een spandoekautomaat heeft.Met de BannerXpress van het gelijknamige bedrijf kan men in een aantal minuten een spandoek maken. In slechts vijf stappen is het persoonlijke spandoek gereed. Allereest kiest men het formaat. Dit kan variëren van small (40 cm breed) of medium (130 cm breed) tot large (bijna 3 meter breed). De hoogte van alle doeken is identiek, 30 cm. Na het kiezen van het formaat kiest men een achtergrond en thema. Daarna voert men de gewenste tekst in. Na betaling via pin of creditcard wordt het spandoek op canvas uitgeprint.Voorlopig staat er alleen een automaat in Aankomst 2, maar bij gebleken succes volgen er misschien meer op andere locaties.De kosten voor een klein spandoek bedragen EUR 3,95, voor een medium spandoek betaalt men EUR 9,95 en een large formaat kost EUR 14,95.