Het in Dresden gevestigde Saxoprint is onderdeel van de CEWE Groep. Per dag worden er in drie ploegen tot wel 5.000 individuele orders verwerkt. Door deze opdrachten volautomatisch te bundelen tot verzamelvellen - ook wel 'gang runs' genoemd - wordt er zeer efficiënt geproduceerd. De drukkerij investeerde de afgelopen zeven jaar meer dan 70 miljoen euro in het machinepark. Dat telt inmiddels, inclusief de laatste aanwinst, zes grootformaat Speedmaster XL 162 persen (maximaal drukvelformaat 1.190 mm × 1.620 mm), een XL 145, en twee XL 106 persen die beiden ook zijn uitgerust met een CutStar installatie.

Met een CutStar worden rollen papier vlak voor de inleg tot vellen gesneden. Er kan op die manier goedkoper papier worden ingekocht en er hoeven minder pallets te worden gewisseld bij de invoer. Er bestonden al langer CutStar-units voor het 50x70 cm en het 70x100 cm formaat, maar op aandringen van Saxoprint bouwt Heidelberg ze nu ook op het XL-formaat.

Het in Dresden gevestigde Saxoprint is onderdeel van de CEWE Groep. Per dag worden er in drie ploegen tot wel 5.000 individuele orders verwerkt. Door deze opdrachten volautomatisch te bundelen tot verzamelvellen - ook wel 'gang runs' genoemd - wordt er zeer efficiënt geproduceerd. De drukkerij investeerde de afgelopen zeven jaar meer dan 70 miljoen euro in het machinepark. Dat telt inmiddels, inclusief de laatste aanwinst, zes grootformaat Speedmaster XL 162 persen (maximaal drukvelformaat 1.190 mm × 1.620 mm), een XL 145, en twee XL 106 persen die beiden ook zijn uitgerust met een CutStar installatie.Met een CutStar worden rollen papier vlak voor de inleg tot vellen gesneden. Er kan op die manier goedkoper papier worden ingekocht en er hoeven minder pallets te worden gewisseld bij de invoer. Er bestonden al langer CutStar-units voor het 50x70 cm en het 70x100 cm formaat, maar op aandringen van Saxoprint bouwt Heidelberg ze nu ook op het XL-formaat.