De Japanse verpakkingsprinter Kinyosha Printing Co., Ltd., met hoofdkantoor in Tokio is na een succesvolle testperiode, gestart met productie op de nieuw geïnstalleerde Uteco Sapphire EVO Press.

Deze digitale inkjetpers breidt de verpakkingsmogelijkheden van het bedrijf uit. De Sapphire EVO Press is ontwikkeld door de Italiaanse Uteco Groep (een fabrikant van flexopersen) in samenwerking met Kodak en geïnstalleerd in de Kinyosha-fabriek in ?guchi. Kinyosha gebruikt de Sapphire EVO-pers om te drukken op zowel papieren als flexibele substraten. Het is de eerste operationele installatie ter wereld.

De pers maakt gebruik van de Kodak Stream Inkjet-technologie en watergebaseerde milieuvriendelijke pigmentinkten. De Sapphire EVO-pers print in CMYK op verschillende soorten papier en plastic filmmaterialen zoals PP, BOPP, PE en PET. De rotatie-inkjetpers wordt aangedreven door een Kodak digitale front-end, heeft een maximale rollenbreedte van 650 mm en printbreedte van 622 mm. Met productiesnelheden van meer dan 150 meter per minuut is het sneller dan elke andere digitale oplossing voor flexibele substraten, zegt de fabrikant.

Kinyosha gebruikt de Kodak Personal Care pigmentinkten die zijn gecertificeerd voor huidcontact of persoonlijke verzorgingsproducten en die in overeenstemming zijn met de vereisten voor indirect contact met levensmiddelen in de EU en de VS.

De Japanse verpakkingsprinter Kinyosha Printing Co., Ltd., met hoofdkantoor in Tokio is na een succesvolle testperiode, gestart met productie op de nieuw geïnstalleerde Uteco Sapphire EVO Press. Deze digitale inkjetpers breidt de verpakkingsmogelijkheden van het bedrijf uit. De Sapphire EVO Press is ontwikkeld door de Italiaanse Uteco Groep (een fabrikant van flexopersen) in samenwerking met Kodak en geïnstalleerd in de Kinyosha-fabriek in ?guchi. Kinyosha gebruikt de Sapphire EVO-pers om te drukken op zowel papieren als flexibele substraten. Het is de eerste operationele installatie ter wereld.De pers maakt gebruik van de Kodak Stream Inkjet-technologie en watergebaseerde milieuvriendelijke pigmentinkten. De Sapphire EVO-pers print in CMYK op verschillende soorten papier en plastic filmmaterialen zoals PP, BOPP, PE en PET. De rotatie-inkjetpers wordt aangedreven door een Kodak digitale front-end, heeft een maximale rollenbreedte van 650 mm en printbreedte van 622 mm. Met productiesnelheden van meer dan 150 meter per minuut is het sneller dan elke andere digitale oplossing voor flexibele substraten, zegt de fabrikant. Kinyosha gebruikt de Kodak Personal Care pigmentinkten die zijn gecertificeerd voor huidcontact of persoonlijke verzorgingsproducten en die in overeenstemming zijn met de vereisten voor indirect contact met levensmiddelen in de EU en de VS.