In het contract is ook een clausule opgenomen voor een winstdeling ter waarde van 21 miljoen dollar. EFI voorziet dat Cretaprint, dat inkjetsystemen om ceramiek te bedrukken levert, dit jaar voor 5 à 7% tot de winst zal bijdragen.

Guy Gecht, de directeur van EFI, onderstreepte dat zijn bedrijf al profiteerde van het gunstige meesleepeffect van de activiteiten op het vlak van de industriële inkjet. Een trend die de overname van Cretaprint nog moet versterken.

Cretaprint dat 122 werknemers telt, zal als een onafhankelijke eenheid binnen EFI werken en zal door de huidige algemeen directeur, Victor Blasco, blijven geleid worden. EFI zou ook het merk Cretaprint behouden, zoals de merken Vutek of Jetrion ook behouden werden. De systemen van Cretaprint worden hoofdzakelijk gebruikt om tegels te bedrukken. Het Spaanse bedrijf heeft naar schatting 25% van die markt in handen.

In het contract is ook een clausule opgenomen voor een winstdeling ter waarde van 21 miljoen dollar. EFI voorziet dat Cretaprint, dat inkjetsystemen om ceramiek te bedrukken levert, dit jaar voor 5 à 7% tot de winst zal bijdragen. Guy Gecht, de directeur van EFI, onderstreepte dat zijn bedrijf al profiteerde van het gunstige meesleepeffect van de activiteiten op het vlak van de industriële inkjet. Een trend die de overname van Cretaprint nog moet versterken. Cretaprint dat 122 werknemers telt, zal als een onafhankelijke eenheid binnen EFI werken en zal door de huidige algemeen directeur, Victor Blasco, blijven geleid worden. EFI zou ook het merk Cretaprint behouden, zoals de merken Vutek of Jetrion ook behouden werden. De systemen van Cretaprint worden hoofdzakelijk gebruikt om tegels te bedrukken. Het Spaanse bedrijf heeft naar schatting 25% van die markt in handen.